FunX

Fuck jouw droom!

  1. Newschevron right
  2. Fuck jouw droom!
Iedereen wil tegenwoordig beroemd en rijk worden. Dankzij MTV Cribs denken alle jongeren dat ze gewoon even moeten doorbreken met hun supertalent en dat de bakken met geld dan zo door de voordeur naar binnen worden gebracht. Even een jaartje laten zien hoe tantu spang je bent en boem, binnenlopen met die luie reet!



School

Vroeger gingen je ouders naar een technische opleiding en waren ze blij met een baan, die perspectief bood op een maandelijks inkomen tot ze met pensioen konden gaan. Hiermee konden ze dan jouw eten en drinken betalen.

Daar kwam op een gegeven moment verandering in toen mijn generatie naar school ging. Kunstacademies, vrijetijdskunde, grafisch lyceum en nog meer opleidingen die inspeelden op de creatieve mens.

Tegenwoordig heb je opleidingen waar ze je leren om te rappen. Je kan ook Media en Entertainment management gaan studeren. Zo zijn er nog veel meer opleidingen die allemaal helpen om jouw ambities tot beroemd worden stimuleren. Ook zou je met zo een diploma wel eens kunnen gaan werken met of voor beroemde mensen. Joepie.

Probleem

Maar stel dat je die opleiding helemaal doorloopt en je bent ook nog eens goed en je krijgt een hoog cijfer. Wat zegt dat dan? Als er per jaar meer dan 1000 mensen een opleiding afronden in Media en Entertainment management, waar gaan die dan werken? Als er al 50 vacatures per jaar zijn in die branche dan is dat veel. En als er al meer dan 3 werkgevers zijn die jouw diploma serieus nemen, dan is dat al helemaal veel.

En als je als zanger afgestudeerd bent aan de popacademie, zijn er dan meer mensen die je cd opeens willen hebben? Of zijn er meer mensen die zeggen: "Hey hij heeft een rapdiploma, snel laten we allemaal naar zijn optreden gaan!".



Oplossing

Nou wil ik niet te negatief overkomen, als je talent hebt dan heb je talent en als die opleiding niet blijkt te werken, wat dan?

Ach dan kan je altijd nog meedoen met X-Factor, The Voice of Holland, The Sing Off, Idols, Popstars, Op zoek naar Zorro, Marry Poppins, Tarzan of nog zo een leuke show waarbij de winnaars een leven lang beroemd blijven!

Misschien is het wel het verstandigst om eerst een goede diploma te halen, waarbij je een goede baan kan krijgen waardoor je voor jezelf kan zorgen. Dan kan je met je verdiende geld je eigen carrière op poten zetten.

Of snapten je ouders er gewoon helemaal niks van? Valt er geen eer te behalen aan zelfstandigheid via een normale baan? Is dat iets van de vorige eeuw?
Ster advertentie
Ster advertentie