FunX

Kaascouse: "Finale The Next MC was spannend"

  1. Newschevron right
  2. Kaascouse: "Finale The Next MC was spannend"
Met de titel The Next MC 2013 op zak, kwam Kaascouse samen met Brainpower naar de FunX studio. De Rotterdamse rapper vertelde in Start dat hij ontzettend zenuwachtig was: "Het was superspannend in de finale! Dat juryberaad bleef maar uitgesteld worden, dus het was echt spannend" zei hij vanochtend in Start.

Nederlandstalig door Brain
Wat zelfs Brainpower niet wist is dat Kaascouse ooit Nederlandstalig is gaan rappen, door de nummers van Brain die op televisie langskwamen: "Ik zag al mijn helden op The Box, TMF en MTV langskomen en dan ineens zag je Brainpower die mij liet zien dat het ook in het Nederlands kan. Ik pakte dat op, omdat ik dacht dat ik me zo beter kon uiten."

Papa Kaascouse
Tijdens The Next MC kwam Kaascouse niet opdagen bij een workshop. Als kersverse vader moest hij een lastige keuze maken: werken om brood op te plank te krijgen of een rapworkshop volgen. Toch gelooft de rap-papa dat een rapcarrière goed te combineren is met het vaderschap: "Ik heb een hele lieve vriendin die goed met mij meedenkt." Hij bekijkt het positief: "Als je iets echt wilt, dan is het te doen. Je moet je niet laten tegenhouden. Als iets niet kan, dan moet jij het laten werken."

Ster advertentie
Ster advertentie