Naar homepage
FunX

Dopebwoy deelt exclusieve snippets uit nieuw album 'Hoogseizoen' en speelt 'Prrr-spel'

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Dopebwoy deelt exclusieve snippets uit nieuw album 'Hoogseizoen' en speelt 'Prrr-spel'

Nog een paar uurtjes wachten en dan dropt Dopebwoy om 00.00 uur zijn nieuwe album Hoogseizoen. Eén ding verzekert hij je: er staan weer een heleboel keiharde tracks op. In Start liet hij vanochtend alvast wat exclusieve snippets horen. Dopebwoy ken je natuurlijk van zijn kenmerkende 'Prrr'-geluid. Maar hoe goed spreekt Dopey de 'Prrr'-taal eigenlijk? Sander besloot hem uit de dagen in het 'Prrr-spel'.

Hoogseizoen

Met zijn nieuwe album wil Dopebwoy iedereen mee terugnemen naar het afgelopen jaar waarin hij voor corona veel tourde, shows gaf en verschillende landen bezocht. Ook legt de rapper uit hoe hij op de naam Hoogseizoen kwam. "Normaal ga ik in het hoogseizoen het hardst qua shows, festival en tours. Dat ging niet door corona, dus besloot ik er mijn eigen hoogseizoen van te maken vol met bangers."

Jamaica

Een aantal van die bangers liet Dopebwoy vanochtend al exclusief in Start horen. Eén daarvan is Jamaica met de Britse rapper Yxng Bane.

Quote

Ga je mee naar Jamaica? / Zij is perfect en ze weet dat / Catchen vibes op location / Ze doet je denken aan Megan / Let me take it Jamaica / Looks the same with no make up / Love the way that God made her / Keeping you on my radar

Dopebwoy ft. Yxng Bane - Jamaica

'Een van de tofste ervaringen'

Het is niet de eerste keer dat Dopebwoy samenwerkt met Yxng Bane. Zo waren ze eerder al samen te horen op Santo Domingo. Op die tune hadden de twee het dus ook al over een vakantiebestemming. Jamaica is Dopey in ieder geval het meest bijgebleven. "Het was een van de tofste ervaringen. Dat had met de vibe te maken, het deed me heel veel aan Suriname denken. De mensen waren heel tof en muziek is daar ontzettend belangrijk en groot."

Niet Perfect

Behalve keiharde club tunes zijn er op het album ook wat serieuzere tunes te horen, zoals de tune Niet Perfect.

Quote

Dingen gaan beter, we staan niet meer rood / Dus wijs niet met geld, want nu maken we ook / Ik ben eerlijk, ik zweer je, je gaat mij niet geloven / Ik ben bijna niet sober, mijn life is een mess [...] Dus neem me niet kwalijk, ik ben niet perfect / Nooit, maak me geen zorgen, we zien het wel morgen / Vandaag wordt geleefd, echt verliefd op die flex / Heb geen diploma, maar leer je een les

Dopebwoy - Niet Perfect

'School was niet voor mij'

Dopebwoy vertelt dat naar school gaan niet zijn favoriete bezigheid was. "Kleine Dopebwoy deed wat hij wilde en wist al vroeg wat hij wilde worden. Ik zag al vroeg in dat school daar niet per se voor nodig was. Ik wilde niet op school zijn, maar ik deed wel mijn ding en behaalde uiteindelijk mijn middelbare schooldiploma."

Toen Dopebwoy later op het ROC studeerde, besloot hij uiteindelijk zijn studie op te geven. "Ik dacht: is dit het? Is dit waar ik iedere dag naartoe moet? Ik haalde wel goede cijfers, maar nam het niet serieus. Ik besloot naar de studio te gaan in plaats van de les. Later deed ik een muziekopleiding van een half jaar. Daar ben ik ook weggestuurd. School was niet voor mij."

Prrr-spel

Als je aan Dopebwoy denkt, denk je vaak ook aan het 'Prrr'-geluid, oftewel zijn handelsmerk. Daarom besloot Sander verschillende tracks te zingen door alleen dat geluid te gebruiken. Aan Dopebwoy de taak om te raden om welke tracks het gaat in zijn 'Prrr'-taal. Hoe hem dat verging, zie je hieronder.

PS: Tijdens het 'Prrr-spel' dacht Dopebwoy dat het bij het vierde nummer ging om Differences van Ginuwine. Dat is uiteraard goed, omdat Differences gesampled is in What You Know Bout Love van Pop Smoke.

Ster advertentie
Ster advertentie