FunX

18-jarige DJ Sophie Francis staat op de grootste festivals ter wereld

  1. Newschevron right
  2. 18-jarige DJ Sophie Francis staat op de grootste festivals ter wereld

Sophie Francis is pas achttien jaar, maar staat nu al op de grootste festivals ter wereld. Deze jonge, vrouwelijke DJ is van plan de wereld te gaan veroveren. Fernando belde haar in Start en vroeg haar hoe ze het artiestenleven met school combineert en hoe het is als vrouw in deze mannelijke wereld.

dj

"Ik snap het zelf ook nog steeds niet". Aldus Sophie over het feit dat ze binnenkort op het Ultra Music Festival in Miami mag draaien. De 18-jarige DJ groeide op in Zuid-Afrika en verhuisde later met haar ouders naar het kleine plaatsje Sint-Oedenrode vlakbij Eindhoven. Toen ze tien jaar was begon ze met piano, maar het was dankzij een schoolproject dat ze haar ware passie vond.

"Ik moest een speciaal project doen om een skill te ontwikkelen. Ik wilde iets doen met muziek, maar ook met mensen. Toen ik een paar DJ-filmpjes bekeek zag ik dat DJ's zoveel energie uitstralen en dit ook delen met de hele crowd. Die connectie wilde ik ook hebben."

vrouw

Sophie Francis wordt door velen 'de vrouwelijke Martin Garrix' genoemd. Dat beschouwt ze als een compliment, maar het is ook tijd dat mensen haar gewoon als Sophie Francis leren kennen. Het is niet makkelijk als vrouw in de mannelijke DJ-wereld en daar wordt Sophie continu mee geconfronteerd.

"Deze wereld is redelijk seksistisch. Als ik sta te draaien dan komen er wel eens mensen om me heen staan om te kijken of ik wel echt aan het draaien ben."

School

Op dit moment gaat Sophie nog netjes naar alle lessen op school. Ze zit in het examenjaar en over ruim twee maanden is ze klaar: "Dan ga ik de hele wereld over". De jonge DJ staat dan o.a. op dertig festivals in Nederland, twee keer op Tommorowland en gaat ook nog toeren door Aziƫ en Amerika.

Ster advertentie
Ster advertentie