FunX

Hef: ''Als ik de politiek in zou gaan, liet ik iedereen Jonko roken''

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Hef: ''Als ik de politiek in zou gaan, liet ik iedereen Jonko roken''

Als het buiten koud begint te worden, dan weet je dat Hef met vuur komt om je op te warmen. Zijn langverwachte album Koud komt morgen eindelijk uit. In Start vertelde hij over het album en speelde hij de Warm-Koud-Challenge. Denk jij dat Hef een warm gevoel krijgt bij politiek? Of laat het hem koud?

Koud

De rapper dropt zijn albums meestal in december, maar op Koud moest iets langer gewacht worden. De singles Dealers uit de Buurt en Niks hebben de fans al een voorproefje kunnen geven voor wat gaat komen. ''Ik heb er dit keer voor gekozen om mensen iets langer te laten wachten op het album zodat je het in een keer kan ervaren [...] Voor mijn gevoel is het best wel gelukt om de fans hyped-up te krijgen.''
Hoe Hef op de naam Koud kwam is heel simpel. Rond november kreeg hij veel dm's van fans die vroegen of de rapper wat nummers heeft liggen voor die koude dagen. Hij voelt zich daarom verplicht om het album koud te noemen en het te droppen in de winter.

warm-koud-challenge

Als afsluiter van het interview speelt Hef de Warm-Koud-Challenge. Hij kreeg wat stellingen voorgelegd en moest uitleggen wat hij daarbij voelde. Hoe reageert hij op jonge boys die zijn tracks foutloos spitten? Wat zou hij doen als zijn dochter meer naar Ronnie Flex en Broederliefde luistert? En wat zou hij doen als Mark Rutte zijn muziek zou draaien? Ook had hij nog advies voor de minister president:

''Als je iets aan de politiek wilt doen, dan moet je erin zitten en niet af en toe kijken[...] Als ik de politiek in zou gaan, zou ik iedereen jonko laten roken. Iedereen wordt rustig van jonko en dan hebben we een vredige wereld en geen oorlog meer.''

Ster advertentie
Ster advertentie