FunX

Gökhan overleefde de aardbeving: "Op een gegeven moment stortte alles in"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Gökhan overleefde de aardbeving: "Op een gegeven moment stortte alles in"

Gökhan bevond zich tijdens de aardbevingen in het gebied in Turkije waar de schokken plaatsvonden. In gesprek met Fernando, Rob en Wijnand vertelt hij hoe hij zijn eigen leven heeft gered en laat hij weten dat hij tientallen dierbaren is verloren. "Ik ben blij dat ik nog leef en doe er alles aan om anderen te helpen."

Gökhan overleefde de aardbeving: "Op een gegeven moment stortte alles in"

Naar beneden gesprongen

Gökhan was in zijn slaapkamer toen alles ineens begon te beven. "Op een gegeven moment stortte alles in." Op dat moment kon hij geen kant meer op. "Ik werd van alle kanten geblokkeerd." Om zijn eigen leven te redden, koos hij ervoor om vanuit de tweede verdieping naar beneden en buiten te springen. Daarbij raakte hij gewond.

Dierbaren verloren

Bij de bevingen raakte Gökhan enorm veel dierbaren kwijt. "In totaal ben ik 35 mensen verloren. Dan heb ik het over nichten en neven en andere naasten, waarmee ik direct in contact stond." Het is niet voor te stellen hoe Gökhan zich moet voelen. Hij legt uit dat hij nog geen besef heeft van wat er is gebeurd. "Ik denk echt dat ik gek aan het worden ben."

Quote

We kunnen de getroffenen niet in de steek laten.

Gökhan

Anderen helpen

Gökhan kwam van de een op de andere dag terecht in een nachtmerrie. Hij leefde de eerste paar dagen na de aardbevingen op straat. "Ik heb veel mensen met elkaar in contact proberen te brengen zodat ze onderdak konden krijgen. Ik ben blij dat ik nog leef en doe er alles aan om anderen te helpen."

Dat het leven zo voorbij kan zijn, is iets wat Gökhan nu dondersgoed beseft. "Ik wil mensen meegeven om hun banden met hun naasten goed te houden. Voordat je het weet, kan het voorbij zijn." Gökhan hoopt dat mensen een steentje willen bijdragen om de getroffenen te helpen. "We hebben jullie steun hard nodig. Niet alleen nu, maar ook over een week of over een maand. We kunnen de getroffenen niet in de steek laten."

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie