FunX

"Zwaardgevechten in Games of Thrones kunnen beter"

  1. Newschevron right
  2. "Zwaardgevechten in Games of Thrones kunnen beter"
Mishaël Abia Lopes Cardozo, zijn naam is minstens zo bijzonder als waar hij zich allemaal mee bezighoudt. "Ik ben bedrijfsleider van m'n sportclub, ik heb vijf sportscholen, ik heb een evenementenbureau, ik ben beeldend kunstenaar, muzikant on the sideline, maar nu ben ik gewoon zwaardvechter en doe ik acteren erbij. Ik geef ook over de hele wereld les."

Dat is een hele mond vol en dan ook nog eens mogen acteren in één van de populairste series van het moment: Game of Thrones. Wat opmerkelijk is, is dat de 42-jairge Mishaël het zwaardvechten juist even aan de kant schuift in de serie. In FunX Start vertelde hij vanochtend meer hierover aan Fernando.

Actieheld in spé
In de derde aflevering van het vijfde seizoen is Mishaël te zien in een scene met Tyrion (Peter Dinklage) en Varys (Conleth Hill). Een tijdje geleden werd hij opgebeld door zijn agent in Ierland. Zij stelde voor om auditie te doen voor de Game of Thrones. "Ik heb toen auditie gedaan en het was goed. Het heeft niks met zwaardvechten te maken, ik was daar alleen voor het acteren."

Ondanks dat wil de duizendpoot de Europese krijgskunsten wel heel graag op de kaart zetten als actieheld. Hij vindt de zwaardgevechten van onder andere de Game of Thrones namelijk niet goed. "Laat het over aan professionele gevechtschoreografen en zwaardvechters." Mishaël wil ook graag acteren in de andere populaire serie Vikings. Hij hoopt op een kans om het zwaardvechten in de serie te verbeteren.

Eigen filmproject
Maar er is meer, want Mishaël is vanaf januari te bewonderen als de bekende ridder William Marshal in het middeleeuws epos Richard The Lionheart. Daarnaast is hij ook bezig met een eigen filmproject waar hij de hoofdrol in gaat spelen.
Ster advertentie
Ster advertentie