FunX

Elianne is eerste rolstoelmodel tijdens Milan Fashion Week: ''Er zijn zoveel mogelijkheden''

foto: Instagram: Elianne Speksnijder
  1. Newschevron right
  2. Elianne is eerste rolstoelmodel tijdens Milan Fashion Week: ''Er zijn zoveel mogelijkheden''

Als je denkt aan een catwalkmodel, denk je waarschijnlijk al snel aan iemand die met prachtige lange benen over de catwalk paradeert. Toch lijkt er verandering te komen in dat stereotype. Iemand die daar een belangrijke bijdrage in levert is de Amersfoortse Elianne Speksnijder. Zij reed als allereerste model in een rolstoel mee op de catwalk tijdens de Fashion Week in Milaan. Patrick sprak haar in Jouw Stad over deze bijzondere ervaring.

''Crazy hè? Het was fantastisch. Van de show zag ik zelf het minst van iedereen, alleen maar een zee van licht en een rits aan telefoons. Maar backstage heb ik wel veel gezien, alle outfits kunnen bekijken en designers ontmoet.''

Ziekte van lyme

Sinds haar veertiende heeft Elianne de ziekte van Lyme. Sinds dat moment is ze afhankelijk van een rolstoel. Anderhalf jaar geleden begon de modellencarrière van Elianne met een oproepje dat ze tegenkwam op Facebook, waarin gezocht werd naar rolstoelmodellen.

En toen ging het allemaal heel snel. Ze mocht twee keer model zijn tijdens de Amsterdam Fashion Week en ze was te zien in Mis(s)verkiezing. Daarna werd ze ontdekt door een Italiaans modellenbureau en mocht ze model zijn op de Milan Fashion Week. Dat het zo'n vaart zou lopen, had ze nooit durven denken.

''Dit soort dingen overkomen je, dat kan je echt niet plannen. Hoewel ik nooit de ambitie heb gehad om model te worden, vind ik wel dat je alles moet doen wat je eruit kan halen. Maar ik wil in zekere zin ook wel een statement maken. Ik vind het belangrijk dat mensen zien dat ik met mijn handicap heel veel dingen wel gewoon kan en dat er zoveel mogelijkheden zijn als je er zelf in gelooft.''

Milaan

Benieuwd hoe de trip eruitzag? Elianne heeft een vlog gemaakt van haar tijd in Milaan en zoals hieronder te zien is, was het een onvergetelijke ervaring.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie