FunX

Meester Samir: "Scholen doen te weinig aan persoonlijke ontwikkeling"

  1. Newschevron right
  2. Meester Samir: "Scholen doen te weinig aan persoonlijke ontwikkeling"

Zelf was hij een drukke leerling, maar als leraar gebruikt Samir el Hadaoui, ook bekend als Meester Samir, zijn energie om les te geven over identiteit en persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen waar volgens hem in normale lessen op school niet genoeg aandacht aan wordt besteed, vertelt hij aan Eva in WorX. Het is eigenlijk heel raar als je erbij stilstaat. Het zijn de basiselementen. Eerst je persoonlijke ontwikkeling, dan het leren samenleven. En dan kunnen vakken als wiskunde erbij komen. Maar dat hebben we helemaal niet. En dat is misschien een van de redenen waarom het niet zo goed gaat in de samenleving."

Samir heeft altijd gewerkt op scholen die vaak worden benoemd als 'zwarte' scholen, maar hij is het niet eens met die naam. "Er moet een ander woord voor komen, want witte en zwarte scholen vind ik bijna kwetsend."

"Als ik sprak lachten mensen om mijn accent"

Onzeker

Zoals hij in de FunX studio zat, zou je niet zeggen dat Samir tot kortgeleden heel onzeker was. Op straat voelde ik mij niet thuis. Jongens snapten niet waarom ik op mijn dertiende met boeken van de filosoof Plato rondliep. Toen ik ging studeren kwam ik in een, met een lelijk woord, witte gemeenschap terecht. En als ik sprak lachten mensen om mijn accent." Een keerpunt kwam voor Samir toen hij een stap uit zijn comfortzone zette. "Ik deed mee met een uitwisselingsprogramma en richtte er zelfs één op met twee anderen."

Reporter Laila ging zelf terug in de schoolbanken om te ervaren hoe het eraan toegaat in de les bij Meester Samir.

Words of Wisdom van Meester Samir: "Neem risico's!

Ster advertentie
Ster advertentie