FunX

Zo bespaar je op je zorverzekering

  1. Newschevron right
  2. Zo bespaar je op je zorverzekering
Trouwe klanten van zorgverzekeringen betalen in 2013 maar liefst 86 euro meer voor dezelfde soort verzekering. Hierdoor stappen veel jongeren over op een andere zorgverzekeraar, maar wist je dat je ook op een andere manier minder kan betalen?

Aanvullende verzekering?

Fernando sprak met de oprichter van Independer.nl Edmond Hilhorst en vroeg hem tips en trucs om tientallen euro's in je portemonnee te houden. Volgens Edmond is de zorgverzekering van velen onnodig hoog, omdat ze te uitgebreid zijn verzekerd. "Heel veel mensen hebben een aanvullende verzekering waar ze nooit gebruik van maken. Dat kost ook een paar tientjes in de maand. Als je dan een keer naar de fysiotherapeut moet, dan betaal je die 30 euro uit eigen zak."

Eigen risico

Edmond raadt mensen aan om een hoger eigen risico te nemen: "Als je niet in het ziekenhuis komt, dan kan je 500 euro vrijwillig eigen risico nemen. Dan bespaar je tussen de 200 en 300 euro. Hou er dan wel rekening mee dat als je een keer in het ziekenhuis komt, dat je dan maximaal 850 euro zelf betaald. Als je jarenlang niet in een ziekenhuis komt, dan heb je dat allang bij elkaar gespaard."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F70057802?"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie