FunX

Einde van ONM was "klap" voor Gürkan Kücüksentürk

  1. Newschevron right
  2. Einde van ONM was "klap" voor Gürkan Kücüksentürk
Zes jaar lang schitterde acteur Gürkan Kücüksentürk in de soapserie 'Onderweg naar Morgen' als dokter Ilyas Cabar. Helaas werd in mei van dit jaar de stekker uit de serie getrokken, maar dat betekende absoluut niet het einde voor Gürkan. Sterker nog: 2011 wordt zijn jaar. Dinsdagochtend was hij te gast in de ochtendshow Start en vertelde hij alles over zijn nieuwe plannen.

Zo is Gürkan volgend jaar te zien in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'De President' en krijgt hij een rol in de comedyserie 'Kinderen geen Bezwaar'. Toch hakte het einde van de soap er bij hem behoorlijk in. Gürkan vertelde dinsdagochtend in Start: “Het einde van 'Onderweg Naar Morgen' was een behoorlijke klap. Vooral door de manier waarop het ging. Ze hadden geen budget meer, maar gooiden het op de kijkcijfers.”

Winst van de PVV
Desondanks gebeurde er het afgelopen jaar nog iets dat hem heel erg shockeerde. Gürkan: “Wat me het meest heeft geraakt in 2010 is de winst van de PVV. Dat vond ik echt heel heavy.” De film 'De President' die in 2011 in de Nederlandse bioscopen is te zien, haakt hier lichtjes op in. In de film heeft het volk genoeg van de gevestigde politiek, en besluit tot een ultieme ingreep: het roept de republiek uit en kiest een President. Deze president is de Marokkaanse Joes, gespeeld door Achmed Akkabi. Gürkan speelt de rol van Bekir, een vriend van de president.

Liefde voor acteren
In de beruchte rubriek 'Het Kruisverhoor' komt naar voren hoeveel Gürkan van zijn vak houdt. Op de vraag welke vrouw uit de Nederlandse showbizz er bij hem op nummer één staat antwoordt Gürkan gelijk: “Carice van Houten. Ik vind haar een hele goede actrice en ik vind het tof dat ze ook internationaal carrière maakt." Maar dat is niet het enige wat hij aan Carice waardeert. Hij vervolgt: "Daarnaast ben je bij mij populair als je niet te veel in de roddelbladen staat. Zij is gewoon bezig met haar ding: acteren.”

Down to earth
Op de vraag van Fernando of hij zichzelf ook bewust onthoudt van bepaalde dingen zoals het opzoeken van de media, antwoordt Gürkan: “Ja, ik hoef niet per definitie heel bekend te worden. Als je alleen maar gaat voor de “Bekende Nederlander-status”, dan word je alleen nog maar daarvoor gevraagd en niet voor je prestaties op acteergebied.” Zijn toekomstige vrouw hoeft echter niet persé een Carice van Houten te zijn én ook niet persé een Turkse dame. Gürkan: “Ze moet gewoon down to earth zijn, net zoals ik.”

Het is niet de eerste filmrol voor Gürkan. Zo was hij ook te zien als Ali in de film "Het Schnitzelparadijs". Voor deze rol kreeg hij zelfs een Gouden Kalf voor beste mannelijke bijrol.

{youtube}p1OAG6gNnZI{/youtube}
Ster advertentie
Ster advertentie