FunX

Mike Darren, van overvaller tot huisvader

  1. Newschevron right
  2. Mike Darren, van overvaller tot huisvader
Vroeger roofde Mike Darren voor zijn geld, maar tegenwoordig is hij een keurige huisvader. Mike belandde in de gevangenis, kwam na jaren vrij en besloot om voortaan op het juiste pad te blijven. De eerste stap was van Arnhem verhuizen naar Amsterdam en afstand te nemen van een paar oude vrienden. De laatste stap was het schrijven van het boek 'Van overvaller tot huisvader', om die roerige periode af te sluiten.

Mike Darren beschrijft in 'Van overvaller tot huisvader' de goede, maar ook de slechte dingen uit zijn verleden. Toch zal je niet alles terugvinden in het boek: "Ik heb rekening gehouden met mensen en slachtoffers die ik heb gemaakt. Ik weet ook dat rechercheurs mijn verhaal kunnen lezen, dus ik ga mezelf niet veroordelen." De schrijver zegt dat hij dicht bij de waarheid heeft geschreven, maar ook een paar keer een eigen draai heeft gegeven aan gebeurtenissen.

Mike schreef twee jaar aan het boek met een paar tussenpozen, maar een deel twee zou volgens hem saai zijn. Hij blijft wel boeken schrijven, maar het tweede boek komt uit een totaal ander genre: "Ik werk nu aan een kinderboek voor mijn zoontje Dani. Daarin zakt hij door zijn bed en komt zo in een wonderlijke wereld terecht. Daar moet hij een parel redden van een heks." Daarna gaat Mike weer aan een boek zitten uit het genre van 'Van overvaller tot huisvader'.

Ster advertentie
Ster advertentie