FunX

Georgo Muller wil kansen geven die hij ook heeft gehad

  1. Newschevron right
  2. Georgo Muller wil kansen geven die hij ook heeft gehad
Sollicitanten worden wel eens afgewezen voor functies omdat ze niet helemaal voldoen aan het vacatureprofiel. Ondernemer Georgo Muller (40) vindt dat onzin. “Mensen vergeten hoe ze zelf op hun plek zijn gekomen,” zegt hij. Omdat Georgo dankbaar is voor de kansen die hij zelf heeft gekregen, wil hij ook anderen op weg helpen.
In Hi5 nam hij afgelopen zondag twee vacatures mee en vertelde hij meer over zijn weg naar succes.

Sociale Dienst
Georgo kwam op zevenjarige leeftijd van Massawa (stad in Eritrea) naar Spijkenisse, waar hij zich makkelijk aanpaste. Na de mavo deed hij de mdgo (middelbaar dienstverlenings- en gezondheidszorgonderwijs) richting sociale arbeid. Eigenlijk wilde hij psycholoog of reclasseringsambtenaar worden, maar het werd de Rotterdamse Sociale Dienst. Georgo’s oom was bijstandsmaatschappelijk werker en zijn verhalen maakten hem nieuwsgierig naar die branche.

Overname
Voor zijn dertigste werkte Georgo keihard om een studieschuld af te betalen. Elke dag ging hij om half 8 ’s ochtends de deur uit, om 16 uur ’s middags naar huis om vervolgens weer te vertrekken naar zijn tweede baan in de avonduren. Toen Georgo 31 was, begon hij voor zichzelf in de zakelijke dienstverleningsbranche. Zijn bedrijf was meteen succesvol en drie jaar daarna begon hij samen met een vriend een ander bedrijf. Ook dat liep zo goed dat het in 2006 werd overgenomen door een andere onderneming.

Sollicitatie
Georgo houdt van luxe dingen, maar is ook erg bezig met duurzaam ondernemen. Hoe deze twee dingen samen gaan, vertelde hij zondag 8 november in Hi5. Ook nam hij twee vacatures mee naar de studio waarop jij kon solliciteren. Luisteraar Lisandra solliciteerde naar de functie van schuldhulpverlener en mag langskomen voor een vervolggesprek. Beluister de gehele show hieronder:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200911081700.wma{/wmaremote}

Ster advertentie
Ster advertentie