FunX

Brainpower's single ontstaan uit freestyle

  1. Newschevron right
  2. Brainpower's single ontstaan uit freestyle
Brainpower heeft zijn nieuwste Nederlandstalige single 'Hing Hing Hing' met videoclip gelanceerd. De track is volgens de rapper ontstaan toen hij een keer bezig was met een freestyle over een groove. Deze had hij later afgemaakt en veel later opgenomen.

Toen iemand een soundtrack nodig had voor een korte animatiefilm, had de rapper een simpele versie van Hing Hing Hing hiervoor gemaakt. In ruil daarvoor heeft Brainpower de animatiefilm voor de videoclip gebruikt voor de echte versie van het nummer. Het filmpje 'Granny Lane' was al eerder in de bioscoop te zien, voorafgaand aan de film Step Up 4.

Thunderstruck
Een ander nummer van Brainpower, Victory, is sinds vorige week ook te horen als soundtrack van de Amerikaanse film 'Thunderstruck'. In de komische familiefilm spelen onder meer basketballer Kevin Durant en James Belushi.

900 keer nee
Art Ford heeft de Nederlander geholpen bij het brengen van zijn muziek aan Amerikaanse filmmaatschappijen. De music supervisor heeft eerder voor sountracks van films als Men in Black, Matrix en The Bodyguard gezorgd. Erg makkelijk was het niet volgens Brainpower. "Je hoort 900 keer nee en dan opeens een keer ja", aldus de mc tijden FunX Start.

Passie
De rapper zegt nog steeds met veel passie te werken aan zijn muzikale carrière. Ford is erg enthousiast om met de Nederlander samen te werken. De komende tijd blijft Brain op en neer reizen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Binnenkort gaat hij net als FunX-presentator Fernando een nog onbekende rol spelen in de nieuwe theatertour van Howard Komproe; 'Lulverhalen'.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F58209857&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie