FunX

Terreur? Illuminati!

  1. Newschevron right
  2. Terreur? Illuminati!

Bij elke golf van terreur weet een groeiende groep internetgebruikers het zeker: de illuminati is weer bezig. Illuminati, geen illuminatie. Stop met die spelfout. Illuminati a mattie. Of de New World Order. Of de zionisten. Of zoiets.


Na de meest gruwelijke gebeurtenissen, worden er binnen een paar tellen allerlei illuminati-theorieën bedacht. À la minuti, zeg maar. Ook na ‘Parijs’ is het weer raak. De New World Order, een verzameling machtige leden van de elite, is bezig met het uitrollen van een allesvernietigend plan. Je wenst bewijzen? Je krijgt bewijzen!

Soldaten van Mossad
Eén van de mensen die altijd opstaan na een crisissituatie, is Brother Nathanael. Hij weet zeker dat soldaten van Mossad, de Israëlische geheime dienst, de aanslag op Charlie Hebdo hebben gepleegd. Israëlische zionisten (doorgaans machtige mensen die alles over hebben voor het behoud van de Israëlische staat) zouden hiermee Frankrijk straffen, omdat zij eind vorig jaar stemden vóór de erkenning van een Palestijnse staat. Hij legt het je zelf uit:False flag want privacy moet dood
Het YouTube-filmpje is inmiddels offline gehaald (VERDACHT!) maar één van de grootste mindfuck-theorieën is de ‘War on privacy’, die ons verkocht wordt als de ‘War on terror’. Als wij maar geloven dat gestoorde gekken in staat zijn om onschuldige burgers af te slachten, worden we bang genoeg om allerlei privacy-schendende maatregelen van onze overheden te accepteren. Ook ‘Parijs’ zou een ‘false flag-operatie’ zijn. Volgens Niburu, een site die ‘onthullend en bewustmakend nieuws’ deelt, is het allemaal heel simpel.Illuminati
Alle wilde theorieën zijn overigens helemaal niet nodig, want de Franse minister-president Hollande vertelt in zijn toespraak voor de Franse natie gewoon zelf dat het de illuminati geweest is, die de aanslag vorige week pleegde. De daders hebben niets met de Islam te maken, voegt hij eraan toe. Kijk zelf! Als je het niet meteen hoort, geen zorgen. Zoals zo vaak met zulke filmpjes, worden de woorden waar het om gaat een keer of 3300 herhaald:Machteloosheid
Het aantal complotdenkers begint onderhand op zichzelf op een complot te lijken. Waar komen die theorieën allemaal vandaan? Willen wij niet geloven dat er gewoon mensen bestaan die gek genoeg zijn om andere mensen om te leggen? Geloven we echt dat overheden zó ontzettend machtig (en creatief) zijn dat ze alles, van aanslagen tot ongelukken en natuurrampen, in scène zetten? Of kunnen we onze eigen machteloosheid gewoon niet accepteren en maken we daarom griezelige filmpjes met hele serieuze muziek en random aan elkaar gelinkte feiten? Of sinaasappels:Interessant
Wat ik wel weet, is dat zulke filmpjes en nieuwssites verslavend zijn. Ik vind ze oprecht interessant, omdat ze af en toe een serieus tegenwicht bieden aan wat we in de mainstream media tegenkomen. Zonder dergelijke sites, mis je misschien hoe hypocriet het bijvoorbeeld is dat de Israëlische premier Netanyahu (alleen al afgelopen zomer in Gaza verantwoordelijk voor de dood van 13 journalisten en héél veel kinderen) meeloopt in een vredesmars tegen terrorisme.

Vrijheid van meningsuiting: soms wel, soms niet
Je denkt zonder zulke sites misschien niet na over hoe hypocriet het is dat iedereen opeens Charlie heet, dat het bewust beledigende blad ondertussen zelfs in Nederland verkocht wordt omdat VRIJHEID VAN MENINGSUITING ZO BELANGRIJK IS, terwijl het blad zélf een oud-redacteur heeft ontslagen vanwege antisemitisme, toen deze redacteur weigerde om z’n excuses aan te bieden en zich beriep op zijn VRIJHEID VAN MENINGSUITING. Twee maten? De Franse comedian Dieudonné kan erover meepraten.Propaganda
Je mist misschien dat de gruwelijke dood van de Charlie-redactie, meteen na de aanslag gebruikt is als propaganda. Anti-Islam, pro-terreur, lekker geld verdienen: het kan allemaal over de ruggen van dode journalisten. Als er één grote boze planner is, die als doel het zaaien van verdeling had, is het diegene goed gelukt. Experts, duiders, prominenten uit de media en politiek: ze buitelen in praatprogramma’s weer allemaal over elkaar heen. Scoren in de waan van de dag. Ik wil daarom afsluiten met de woorden van een wijs man (Said van Altijd Geslaagd): “WORD WAKKER!”

“WORD WAKKER!”
Kijk kritisch naar het nieuws dat via mainstream-kanalen over ons wordt uitgestort. Onderwijs jezelf, vorm je mening op basis van allerlei bronnen. Wijs niets op voorhand af, twijfel. Durf te twijfelen, durf vragen te stellen. Word wakker, blijf scherp, maar verlies jezelf niet.

Voor je het weet ontken je de meest tragische gebeurtenissen, voor je het weet juich je ze toe. Voor je het weet scheer je totale bevolkingsgroepen over één kam, zonder dat je ook maar één lid van die bevolkingsgroep ooit live gezien of gesproken hebt. Voor je het weet ben je zó gehypnotiseerd door ‘alternatieve’ nieuwsbronnen, dat je beeld van de realiteit nóg schever is dan dat wat ‘normale’ media je voorschotelen. Of andersom.

Een sterke tekening van cartoonist Latuff: niet alleen Westerse vrijheden maar ook de Islamitische gemeenschap is slachtoffer van de aanslag op Charlie Hebdo

Lessen leren uit dramatische gebeurtenissen
Tragiek biedt ons de mogelijkheid om in de spiegel te kijken, om samen (in gelijkwaardigheid) na te denken over grotere thema’s die spelen in onze samenleving. Kent de vrijheid van meningsuiting grenzen? Wanneer heeft iemand ‘het recht’ om zich beledigd te voelen? Welke maat hanteren we wanneer? Wanneer accepteren we dat moslims (en daarmee de Islam) volwaardig onderdeel van onze samenleving uitmaken? Wanneer stoppen we met de valse tegenstelling van ‘geloof’ tegenover ‘moderniteit’ of ‘vrijheid’?

Wanneer stoppen we met moslims ‘gematigde moslims’ te noemen en terroristen ‘moslims’? Er zijn moslims (meerderheid) en terroristen (minderheid). Wanneer snappen we dat we moslims niet kunnen dwingen om afstand te nemen van gruweldaden? Wanneer stoppen we überhaupt met het met verschillende maten meten van onrecht? Wanneer komen we met geweldloze, creatieve en indrukwekkende antwoorden op hypocrisie, zoals de joodse mensen in Frankrijk:


Netanyahu nodigt joodse mensen in Parijs na de gebeurtenissen uit om in Israël te komen wonen, ze antwoorden met het Franse volksklied

Wanneer stoppen we met denken in ‘wij’ (mensen, de norm)) en ‘zij’ (moslims, afwijkend van de norm)? Wanneer stoppen we met nieuwsitems over ‘moslims die wel oké zijn’, alsof het hulpbehoevende slachtoffers zijn? Wanneer stoppen we met het beschouwen van ‘de moslimgemeenschap’ als een homogene groep (met een tiental woordvoerders, die altijd en overal voor iedereen ‘van de groep’ spreken). Wanneer stoppen we met het wederzijdse ontkennen van oorzaken voor de (zelf 'binnen gehaalde' multi-religieuze, multiculturele en neokoloniale) problemen die we vandaag de dag tegenkomen?


Terreur kent geen (religieuze) kleur, tekening van de Egyptische cartoonist Sherif Arafa

Wanneer stoppen we met het toejuichen, negeren of vergoelijken van afschuwelijke daden? Wanneer beginnen we met het leveren van constructieve kritiek, het uitlichten van positieve ontwikkelingen, het respectvol delen van verschillende visies en het samen werken aan een gezamenlijke toekomst voor onze kinderen? We hebben prachtige normen, waarden, rechten en plichten hier. Ze lijken alleen selectief te gelden.

Wanneer stoppen we met het enkel kijken met een volslagen blanke, te vaak te theoretische, ‘ontwikkelde’, ‘verlichte’, ‘beschaafde’, ‘superieure’ bril naar een maatschappij die allang niet meer leesbaar (en dus te begrijpen) is met slechts die bril? We moeten dringend naar de opticien.

Helaas ontbreekt het vinden van antwoorden op die vragen, niet alleen in de agenda van de illuminati.


Ster advertentie
Ster advertentie