FunX

"ISIS in Irak is het probleem van de V.S."

  1. Newschevron right
  2. "ISIS in Irak is het probleem van de V.S."
De afgelopen maanden kon je veel lezen over gruweldaden in Syrië, maar ook in Irak dreigt het nu helemaal uit de hand te lopen. Sinds vorige week rukt daar de gewelddadige terreurgroep ISIS op en er zouden zelfs Nederlandse jongeren bij deze groepering betrokken zijn. Moet de internationale gemeenschap ingrijpen, is dit het probleem van de Verenigde Staten of moet iedereen toekijken hoe Irak haar eigen boontjes dopt?

Amerika's probleem

"Als de V.S. weer Irak binnenvalt, dan moet Nederland niet meedoen." Dat is hoe de overgrote meerderheid (85%) reageerde op de CritiX stelling: 'Als de VS ingrijpt in Irak moet Nederland ook weer meedoen.' Een van de meeste gehoorde reacties in de show van Zarayda was: "Amerika moet zijn eigen problemen zelf oplossen."Eikelboom wil ISIS Journalist Jan Eikelboom vertrekt vandaag naar Irak voor Nieuwsuur en vertelde bij FunX dat hij graag het gesprek aan gaat met mensen van ISIS. "Ik kan me niet voorstellen dat het alleen beesten zijn, daar moet een verhaal achter zitten."Barbaren

Luisteraar Eva noemt ISIS een bedreiging voor de hele wereld: "Het is een dreiging omdat ze radicaliseren en dat in heel Europa doen." Als het aan Eva ligt moeten alle mensen die vanuit Europa naar het Midden-Oosten gaan, opgesloten moeten worden: "Dat zijn geen mensen maar barbaren." Ook ziet Eva het liefst dat de ouders ook gestraft worden: "Ouders zijn de basis van kinderen. De denkwijze van de kinderen komt ergens vandaan."

Ster advertentie
Ster advertentie