FunX

Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit bedrijf fixt een bijbaan voor je en betaalt je volledige studie

Het is misschien wel de droom van iedere student: studeren zonder te stressen om geld. Helaas zorgt het leenstelsel ervoor dat veel studenten een hoge studieschuld opbouwen tijdens hun studie en dat is natuurlijk fucked up. Iemand die daar een kleine oplossing voor bedacht, is Kees Yzebaart van de Loogman Groep. Zo startte hij een speciaal project om studenten aan het hbo of de uni financieel te steunen tijdens hun studie.

Studieschuldvrij de wereld in

Kees legt uit dat er binnen zijn bedrijf ieder jaar tien speciale plekken worden vrijgemaakt voor studenten. Dit om hen studieschuldvrij de wereld in te sturen. De voorwaarde? Als studenten gemiddeld 12 uur per week bij Loogman komen werken, dan betaalt het bedrijf voor de komende vier jaar hun studiegeld, studiematerialen en eventuele korte excursies. Loogman heeft onder andere vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Daar kan je aan de slag in de wasstraat, het tankstation of misschien het restaurant. Je fixt op deze manier dus een bijbaantje waarmee je geld verdient en daarnaast wordt ook nog eens je studie betaald. Hoe chill is dat? Oh ja, je mag voor de rest zelf kiezen welke studie je doet.

'Niet eens met huidig leenstelsel'

Zelf heeft Kees twee kinderen die hij studieschuldvrij de wereld in kan sturen. Hij realiseerde zich dat dit niet voor iedereen mogelijk is en bedacht daarom dit project. "Mijn collega's en ik zijn het niet eens met het huidige leenstelsel en toen dachten we: we kunnen hier heel lang over praten, maar je kunt ook wat doen. Vandaar dat wij per jaar tien plekken beschikbaar stellen om jongeren te helpen."

Te mooi om waar te zijn?

Misschien klinkt dit verhaal te mooi om waar te zijn en vraag je je wellicht af wat het addertje onder het gras is. "Er zit niets achter," verzekert Kees. "Je hoeft daarna ook niet bij ons te blijven werken en je hoeft geen wurgcontracten te tekenen. Het is gewoon iets goeds voor deze maatschappij."

funxvideo_5efefd20826c7

Ster advertentie
Ster advertentie