FunX

VIDEO: Corruptie bij de NS?

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Corruptie bij de NS?
FunX-luisteraar Jvika vertelde maandagnacht in Darkchild over een opmerkelijke boete die ze onlangs in de trein ontving, omdat ze geen geldig vervoerbewijs bij zich had. Ze kreeg twee opties van de conducteur: een boete van 40 euro thuis ontvangen of 25 euro contant betalen. Volgens Jvika zou de NS-medewerker het geld in eigen zak steken. Ze kiest ervoor om niet op het aanbod in te gaan en de boete thuis te ontvangen.

Jvika heeft het gesprek met de conducteur opgenomen met haar mobieltje. De NS-medewerker geeft daarin toe dat de betaalregeling niet behoort tot de normale procedure. Uit de video van Jvika blijkt niet of de conductrice het geld in eigen zak zou steken. Als dat zo was, dan zou er volgens reizigersorganisatie Rover sprake zijn van corruptie. De NS start naar aanleiding van de video een intern onderzoek.

Bekijk in onderstaande video het gesprek tussen Jvika en de conducteur. Wat denk jij? Is hier sprake van een corrupte NS-medewerker? Of moet Jvika juist blij zijn dat ze gematst wordt?

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/GV7TauixQZg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Rover in Fresh 'n Up

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66370013&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

E-mail van Jvika aan FunX

Beste Maarten,

Ik zat net naar funx te luisteren toen het onderwerp 'laatste boete' ter sprake kwam. Ik ben op 31-10-2012 aangesproken door een conductrice in de trein. Ik was op dat moment niet in het bezit van een geldig vervoersbewijs.

Op het moment gaf de conductrice mij een optie of ik zou haar 25 euro betalen of ik zou een boete krijgen (via een brief) van 40 euro. Ze wou dus dat ik haar 'zwart' geld zou betalen wat ze vervolgens in haar eigen zak zou stoppen. Ik heb dit opgenomen en heb het in een link toegevoegd. Ik weet niet precies wat ik met het filmpje aan moet misschien dat iemand weet wat ik ermee kan doen.

Met vriendelijke groet,
Jvika

Jvika in Darkchild

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F66349028&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie