FunX

Homo?!

  1. Newschevron right
  2. Homo?!
Dit weekend stond homosexualiteit hoog op 't lijstje! In een vrij land als Nederland kan dat gelukkig nog, want alleen in Nederland kan "uit de kast komen" op een zaterdagmorgen ook meteen een headline en trending topic op Twitter betekenen.

Zaterdag werd in de Telegraaf bekend gemaakt dat onze minister van Financiën Jan Kees de Jager eindelijk uit de kast was. Hij gaf toe homosexueel te zijn en nu een vaste relatie te hebben. Voor een CDA-er is dit een big deal, was het niet dat collega's Joop Wijn en Gerda Verburg hem al voor zijn gegaan. Opmerkelijk is wel dat Jan Kees uit de kast kwam bij de Telegraaf, hij was dus blijkbaar bewust opzoek naar sensatie.

Het kabinet
Over premier Rutte doen al jaren verhalen de ronde dat ook hij gay zou zijn. Maakt het iets uit? Nee! Als hij z'n werk maar goed doet. Ons kabinet komt langzaam uit de kast, letterlijk en figuurlijk. Nu we kunnen constateren dat het Nederlandse kabinet homo-vriendelijk is, wanneer komt dan het punt dat ze tevens multiculti - en jongeren vriendelijk worden?

Vrijheid
Terwijl de outcoming van ons kabinet 'hot news' was dit weekend gebeurde er aan de andere kant van de wereld het tegenovergestelde. In Uganda willen ze namelijk een wet aannemen die het mogelijk maakt de doodstraf te krijgen als je homo bent. Hoe is het mogelijk dat in het ene land openlijk kunt bekennen homo te zijn en geprezen wordt, terwijl je in een ander land met je outcoming meteen voor je leven moet vrezen? De wereld is een rare plek met zulke grote tegenstellingen. Soms is het moeilijk te bevatten.

Tolerantie
Hoewel Nederland over het algemeen wordt gezien als een tolerant land, is ook in ons land homosexualiteit nog geen vanzelfsprekendheid. Homo's worden nog dagelijks uitgescholden en in mekaar geslagen. Gelukkig hebben wij niet de doodstraf! Met de outcoming van het kabinet is het te hopen dat de tolerantie op straat ook zal toenemen. Met alle klachten die we hebben over Nederland, mogen we vandaag wel bekennen dat we blij mogen zijn. Hier kun je er tenminste vrij voor uitkomen dat je homo bent zonder dat je meteen gedood wordt. We zijn vrij om te zijn wie we zijn en te worden wie of wat we willen.

Denk dat het nu wel ook tijd wordt dat een minister er voor uitkomt dat hij/zij allochtoon is of allochtone kinderen heeft. Het is tijd dat het kabinet een tweede 'uit de kast' moment creëert en als dat moment daar is beloof ik dat FunX en haar luisteraars daar zullen zijn om het kabinet aan te moedigen! Let's go!

Ster advertentie
Ster advertentie