FunX

Wat nou 'islamitisch stemvee'!

  1. Newschevron right
  2. Wat nou 'islamitisch stemvee'!
Eigenlijk is elk woord gewijd aan Geert Wilders er één te veel. Maar of we nou willen of niet, er gaat geen dag voorbij zonder dat de blonde leider uit Limburg in het nieuws verschijnt. We kijken er inmiddels niet eens meer raar van op als hij weer een beledigende of discriminerende opmerking maakt over moslims. Sterker nog, we lachen er zelfs om. Maar dat is dus precies het probleem. Er treedt gewenning op waardoor alles wat de beroeps islam-basher zegt maar voor lief wordt genomen.

Islamitisch stemvee
Neem nou vorige week donderdag. In een debat in de Tweede noemt Geert Wilders de allochtone aanhang van de PvdA 'islamitisch stemvee'. Ofwel, als jij moslim bent en gestemd hebt op de PvdA dan ben je een koe, een schaap of misschien zelfs een varken.

Roemer
De enige politicus die deze opmerking niet pikte was SP-leider Roemer. Uit protest verliet hij de Kamer. Respect voor deze man dus. De rest hield zich stil. Waarom? Ach, het is Wilders die het zegt. What’s new? Ook in de media was er niet veel aandacht voor. Waarom niet? Ach, het is die Wilders weer. What’s new?



Joods stemvee?
Misschien moet Wilders het woord islamitisch eens vervangen door christelijk om iedereen weer even wakker te schudden. Of wat was er gebeurd als hij had gezegd: Joods stemvee? Vul zelf maar in.

Boze brief
Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) vindt dan ook terecht dat Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet had moeten ingrijpen toen Wilders het over islamitisch stemvee had. In een brief vragen zij Verbeet de normen en het respect in de Tweede Kamer actiever te bewaken. Ook oud-voorziter van de Tweede Kamer Frans Weisglas (VVD) heeft kritiek op Verbeet.

Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk niet alleen aan Verbeet. Het is de verantwoordelijkheid van alle politici om dit soort uitspraken niet te tolereren. Debatteren doe je met argumenten, niet met het beledigen van je eigen burgers!

Ster advertentie
Ster advertentie