FunX

'Schuren in de club is gewoon droogneuken'

  1. Newschevron right
  2. 'Schuren in de club is gewoon droogneuken'
Zelfs op kinderfeesten wordt tegenwoordig geschuurd. Gaat dat te ver? Of is schuren, winding, grinding, boeken e.d. gewoon dansen? Over die vraag discussieerden luisteraars in CritiX. Een reactie op Facebook:"Als een jongen zo tegen me aan komt schuren, verliest hij z’n tanden."


Stelling
Op FunX.fm stond de stelling: 'Schuren in de club heeft meer met seks te maken dan met dansen.' Ruim 71% van de stemmers was het hier mee eens.

Reacties
Danielle: "Schuren is gewoon droog neuken".

Arash zegt dat hij niemand zwanger heeft gemaakt door te schuren.

Naomi werkt in een discotheek en volgens haar denken de mensen die schuren niet aan dansen.

Harald zegt dat schuren niets met seks te maken heeft, maar met het intiem genieten van dans & muziek.

Angelo vindt dat je moeilijk de wals kan dansen bij dancehall-muziek. Dansen en seks zijn volgens hem twee aparte dingen.

Sabine zegt dat iedereen vrij is om zelf te bepalen of ze willen schuren. 'Daggeren' vindt zij wel te seksueel getint.

Volgens Kelly is schuren een vieze manier van dansen en moet het verboden worden.

Een reactie op Facebook: "Als een jongen zo tegen me aan komt schuren, verliest hij z’n tanden."

In de radioshow CritiX ontvangt Q-Bah nu elke donderdag een gast: Derek Otte. Die maakte een dope spoken word-stuk, over schuren. Check het hier:

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74490360&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Wat vind jij?

Column luisteraar
Één van onze luisteraars schreef ook een bijzonder stukje over schuren. Lees de column van Nadira hieronder:

Schuren tot je broek versleten is
Voor ik het wist vloog ik een meter naar achter. Ik was echt geïrriteerd. Ik moest al steeds een stapje achteruit doen, omdat hij als een gek tegen me aan probeerde te dansen. Maar nu was mijn humeur helemaal naar de klote.

"Dude, als jij wil dansen alsof je zwaar jeukende ballen hebt en een boom je enige redding is, omdat je geen armen hebt, ga je gang. Maar niet op mij!" zei ik boos en probeerde mijn outfit weer schoon te krijgen die 5 seconden geleden kennismaakte met mijn red bull. Mijn goede vriend keek me stom aan en ik zag in zijn ogen dat hij niet wist wat hij verkeerd had gedaan.

Ik liep weg. Ik had het gehad. De hele avond was ik bezig geweest om mensen van me af te houden. Daarvoor zat er al een meisje als een plassend hondje tegen m'n bil te 'grinden' alsof haar leven er van hing. Damn, mensen we zijn op een dubstep feest hoor. Ga je hoofd bangen ofzo. Je gaat toch ook niet de wals dansen op rapmuziek? Toen ik me omdraaide en vroeg of ze er langs wilde, liep ze geïrriteerd weg. Ik kan er al niet tegen als een vreemde tegen me aan komt. Laat staan dat ze met hun voorwerk hallo tegen mijn achterwerk zeggen. Wat verlangde ik naar een blijf-van-mijn-lijf feest zeg!

Wat is het eigenlijk met al dat geschuur op de dansvloer? Dansen we tegenwoordig niet meer op elleboogafstand van elkaar als we vreemden of gewoon 'just friends' zijn? Ik ben toch niets voor niets 'just friends' met iemand. Dat betekent dat ik op geen en-ke-le manier geïnteresseerd ben in zijn 'private parts'. Ik hoef er niets over te horen, niet te zien en zeker niet te voelen!

Achteraf vertelde ik dit aan een paar mensen op een verjaardagsfeestje. Een van de gasten had direct zijn antwoord klaar: "Nad, die boeren weten niet beter. Ze kijken de hele dag naar MTV en in het weekend gaan ze al die bubblingmoves uitproberen zonder rekening te houden op wat voor feest ze zijn." Dat was een interessante opmerking.

Ik dacht erover na. Sommige mensen schuren inderdaad zelfs op popmuziek, dubstep en hardstyle. What the hell? Hoe snel wil en kun je iemand schuren eigenlijk? Hele broeken worden versleten, omdat je als een schuurmachine aan de gang bent geweest. Zonde. En niet spannend. Weet je wel hoe belachelijk het er uitziet? Dansen betekent voor mij heen en weer springen of het nou op de maat van de muziek is of niet. Gewoon lekker losgaan.

Bubbling, dancehall, reggaeton, dat zijn de muziekstijlen waar je ‘smooth’ met elkaar danst. Als je wil. En dan alleen als je diegene leuk of sexy vindt he, want waarom zou je anders een of andere zweetbeest tegen je aan willen hebben? Ielgh. Sommigen houden ervan, doe je ding.

Schuren met iedereen en op elke muziekstijl? Nee, het 'nieuwe dansen' is niets voor mij. Misschien ben ik te romantisch ingesteld om het te begrijpen. Het is persoonlijk. Ik wil niet dat zomaar iemand tegen me aan danst. Schuren moet een keuze zijn van beide partijen. Als dat niet zo is dan is 'aanranding' het woord dat je moet hebben. En het woord dat ik je daarna geef, is 'bitchslap'. Kijk maar wat je ermee doet.

'Would you wind for me, slow wind for me..?' Misschien als je leuk bent, maar zeker niet op hardstyle..
Ster advertentie
Ster advertentie