FunX

Nelson Mandela en Oprah Winfrey bekende Surinamers?

  1. Newschevron right
  2. Nelson Mandela en Oprah Winfrey bekende Surinamers?
Het tv-programma Echte Meisjes in de Jungle bevestigde in de eerste uitzending alle clichés die er leven in Suriname rondom Nederlandse meiden. In Nederland heeft het al wat los gemaakt en wordt er gesproken over een geweldige junglesoap. Ruim 733.000 kijkers met een hoogtepunt rond de 937.000 kijkers.

Even terugkomend op de clichés die bevestigd werden: In Suriname worden de Nederlandse meisjes vaak als blonde domme chicks gezien. Geef ze eens ongelijk als er geroepen wordt dat Nelson Mandela en Oprah Winfrey bekende Surinamers zijn. De taalfouten vlogen je om de oren, maar de Echte Meisjes in de Jungle zijn toch echt autochtonen. Verbazingwekkend was dat! Hoop dat PVV leden ook tussen de 733.000 kijkers zaten.



Koppensnellers
De vooroordelen over Surinamers kwamen ook mooi naar voren: “in Suriname zijn er koppensnellers die je hoofd eraf hakken en je hersenen opeten” en “in Suriname hebben ze toch stopcontacten”? Het enige cliché dat ontbrak was: “wat praten ze goed Nederlands in Suriname, hoe kan dat”. Ach misschien komt dat nog. Geschiedenis is tenslotte geen kennis waarmee je geboren wordt, dat zal je echt moeten leren.



Kippen slachten
De eerste uitzending heeft voor de nodige sensatie gezorgd. De 'kip-slacht-scene' zorgde voor een schokeffect! Op Twitter stroomden de reacties binnen en ook de Partij voor de Dieren gaat hier vandaag op reageren. Zullen er Kamervragen gesteld worden? Voor Surinamers (en andere mensen uit derdewereldlanden) is het slachten van kippen geen onbekend beeld. Toegegeven dat het er wel bruut uitzag. Als je langer uit de cultuur bent kan het best schokkend zijn, maar hoe denk je anders dat kippen geslacht worden?






Een succesvol programma wordt gemeten volgens de volgende criteria en afhankelijk daarvan wordt het succes bepaald. Dus hier de criteria op een rij:
- Kijkcijfers 733.000 tot 973.000 oftewel: SUCCES.
- Rumoer, napraat en ophef, zelfs politieke partijen reageren, dus: SUCCES.
- Trending topic op Twitter ook SUCCES.

Succes
Al met al dreigen de Echte Meiden in de Jungle een succes te zijn en te blijven. Bitchfights, taalfouten, vetrollen, schaars gekleed en oppervlakkigheden vergroten de entertainment waarde. Ondertussen kunnen we genieten van het oerwoud in Suriname.

Integratie?
Laten we niet vergeten dat we tegelijkertijd wel de discussie blijven voeren dat buitenlanders niet integreren in Nederland, slecht Nederlands spreken en zich niet verdiepen in andermans cultuur en geschiedenis. Mooier kunnen we het niet maken, wel leuker, platter en daardoor gezelliger.


Ster advertentie
Ster advertentie