STER Advertentie
STER Advertentie

Illuminati bezorgt FunX-luisteraars slapeloze nachten

Zondag 18 september 2011 - 21:18 uur

Er wordt veel gepubliceerd en gespeculeerd over de illuminati. Youtube staat vol met filmpjes waaruit zou blijken dat het genootschap nog echt bestaat. Maar is er anno 2011 echt een satanistische orde die de wereld runt? En behoren succesvolle Amerikanen als Bush, Trump, Jay-Z en Lady Gaga hiertoe? In de 16e en 17e eeuw bestond er een Spaans genootschap dat zich Alumbrados (de verlichtten) noemde. Illuminati is de Latijnse vertaling van dat woord. Destijds hielden de leden zich bezig met het innerlijk leven en de mystiek. Maar of de illuminati nu nog bestaat, is nooit bewezen.
 
In het programma CritiX (ma t/m do 21-23 uur) legde Q-Bah de volgende FunX-stelling aan je voor:
'Als je niet in de illuminati gelooft, ben je onderdeel van de ontwetende massa'. 

Slapeloze nachten
FunX-luisteraar Yret kon er niet meer van slapen:
"Vooral de youtube-filmpjes zijn verslavend. Als je er één gezien hebt, wil je meer zien. Maar als je er zo mee bezig bent, dan ga je dat 's nachts wel merken. Ik durfde niet meer te slapen. Als alle beweringen waar zijn, dan proberen artiesten als Beyoncé, Lady Gaga en Katy Perry ons te brainwashen. Als je hun clips achterstevoren draait, hoor je allemaal Satanistische boodschappen. Op Youtube zijn daar duizenden voorbeelden van."

Moris Weijers van de website Niburu.nl is er van overtuigd dat (aliens en de) illuminati bestaat/bestaan:
"De spirituele groep heeft afstand genomen van de andere illuminaten. En sindsdien is het genootschap aan het wankelen. Daar zijn een hoop bewijzen voor. Het financiele stelsel dondert nu in elkaar. En je zou het niet denken, maar een hoop belangrijke illuminati-leden wonen in Nederland. Ze willen de wereld domineren door ons financieel afhankelijk te maken van hen."

Vrijmetselaren
Paul Marselje is politicus voor D66 en hoofdbestuurslid van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden. Dit genootschap wordt door buitenstaanders vaak aangezien voor een soort van illuminati.
"We zijn een filosofisch gezelschap van vrijdenkers. En iedereen bij ons is vrij om een eigen mening te hebben. Dus als groep hebben we geen gezamenlijke mening over hoe het zou moeten gaan in de wereld. En er is wel geheim inwijdingsritueel. Maar verder zijn we heel open. Je vindt ook ons ook gewoon in de telefoongids."

Wat denk jij? Bestaat de illuminati als genootschap? Wie zijn het? En wat doen ze?   
 

Populair op FunX.nl

  • Influencer faket vakantie op Bali met foto's genomen in de IKEA

  • Anouk uit kritiek op 'The Voice' na onverwachte uitslag

  • Pakketjes bezorgen is keihard strijden: dit zijn de grootste irritaties

  • Gepest jongetje (9) krijgt wereldwijde steun na viral video

  • Serie ‘Au Pairs’ prikt rechtstreeks door ‘American Dream’ van Nederlandse Lily (19)

  • Murda en Idaly doen 'Güneş' live bij De Wereld Draait Door