FunX

Exclusive Met Gala: "Een kaartje kost rond de 30.000 dollar"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Exclusive Met Gala: "Een kaartje kost rond de 30.000 dollar"

Gisterenavond vond het Met Gala plaats in New York. De crème de la crème van de mode- en muziekwereld was daarbij aanwezig. Fashion- en lifestyle-expert Charissa Goldapple vertelde in Start met Fernando over alle ins en outs van dit exclusive gala.

"Je komt alleen binnen als je een échte ster bent."

Money

Gala’s zijn leuk, toch? Jezelf helemaal oppimpen, dressen en daarna vooral heel veel shinen. Maar waar moet je eigenlijk aan voldoen om gezellig bij het Met Gala aanwezig te zijn? Eén tip: begin alvast te sparen. Charissa: “Je komt alleen binnen als je een échte ster bent, dus de crème de la crème in jouw genre. Als je er bent zegt dat heel wat over hoe jij wordt gezien en waar jij staat.”

"Whats happens at the Met Gala, stays at the Met Gala."

Maar waarom sparen dan? Je betaalt 30.000 dollar voor een kaartje, maar dat niet alleen. Je wilt er natuurlijk ook lekker comfortabel bij gaan zitten. Charissa: “Voor een tafel betaal je rond de 275.000 dollar.” Dat is nog eens a whole lotta money! En het mooie is dat je plek op de lijst niet eens zeker is. Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, heeft de uiteindelijke zeggenschap over wie er op de gastenlijst gezet wordt. Uiteindelijk is er maar plek voor zeshonderd man.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Extreme outfits en geen mobieltjes

Beeld het je in: het is 2019 en een socialite zoals Kim Kardashian heeft geen smartphone bij zich. Onmogelijk toch? Niet op het Met Gala, want mobieltjes zijn namelijk verboden. “What happens at the Met Gala, stays at the Met Gala", legt Charissa uit. "Anna Wintour is wat dat betreft best old-fashioned. Zij vindt dat je tijdens een dinerfeest gewoon lekker met elkaar moet praten en socializen, in plaats van heel de tijd met je mobiel bezig te zijn."

Het thema van dit jaar was camp, ofwel extravagant en gedurfd. Hoe gekker, hoe beter. Hieronder zie je een aantal extreme outfits die voorbij kwamen:

Ster advertentie
Ster advertentie