FunX

‘Geef werklozen een baan in de zorg’

  1. Newschevron right
  2. ‘Geef werklozen een baan in de zorg’
Aan de ene kant is er een ernstig tekort aan personeel in de zorg. En aan de andere kant zijn er een hoop mensen zonder baan. Is het geen mooie oplossing om het ene probleem dan met het andere op te lossen? Natuurlijk is dat erg kort door de bocht, maar we legden het toch even aan je voor in CritiX.

Stelling

Op FunX.fm, de FunX-app en Facebook.com/FunXFM stond de stelling: ‘Om de problemen van de vergrijzing tegen te gaan, moeten werklozen worden ingezet om te helpen in de zorgsector’. Ruim 74% van de stemmers was het er mee eens.

Reacties

Lot: Uiteraard is er voor iedereen iets te doen, maar mensen moeten wel eerst omgeschoold worden.
Mitchell: Je hebt VMBO, MBO, HBO en universitaire opleidingen in de zorg. Laat ze dus eerst maar naar school gaan.
Vano: Zal ik als gedwongen tijdelijk werkloze iemand zn voedingsassistent kunnen zijn?? Nee daar is een opleiding voor nodig..als je zorg zoekt zoek je kwalitatief goed opgeleide mensen geen oud mac werknemer ofzo!
Blani: Iedereen eerst testen op skills. En dan een tijdelijke baan geven, tot ze iets hebben dat echt bij ze past.
Martinos: Zonder opleiding? Iemand aan mijn bed? Dacht het ff niet... Ik draai me 3 keer om!! Ze moeten is wat meer gaan investeren in de zorgsector... Belangrijkste sector die er is omwille de vergrijzing die toeneemt!!

CritiX

In de radioshow CritiX sprak Q-Bah ondermeer met cabaretier Roué Verveer, die een uitgesproken mening had over de stelling. Volgens Roué moeten werklozen inderdaad aan de slag in een sector waar ze wel een baan in kunnen vinden.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F50907512&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

CritiX met Q-Bah hoor je op FunX van maandag t/m donderdag tussen 21.00 en 23.00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie