FunX

CritiX: Trots op Nederlandse dj’s

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Trots op Nederlandse dj’s
Tiësto, Afrojack, Chuckie, Sunnery James en Ryan Marciano zijn maar een paar van de succesvolle dj's van Nederlandse bodem die in het buitenland heel veel hebben bereikt. Internationaal publiek gaat los op de beats van 'onze jongens'. In Nederland moeten de dj’s veel harder werken om onze aandacht te krijgen. Zijn wij verwend? In CritiX bespraken we de volgende stelling: "Nederlandse DJ’s krijgen in eigen land niet het publiek dat ze verdienen"

Reactie

Een kleine meerderheid, 55 procent, van de FunX-luisteraars was het eens met de stelling. De Nederlandse dj’s krijgen dus wel de waardering vanuit eigen land. Lees hieronder welke reacties wij binnen kregen via de FunX Facebook en Twitter:

Ashley:
Nederlands publiek is nou eenmaal kieskeurig en kijk eens naar het verschil in het uitgaansleven hier en daar. In het buitenland is het veel groter, veel meer publiek en meer diversiteit.
Yasmin:
Je kan het ook omdraaien. Door het kritische Nederlandse publiek zijn ze wel zo ver gekomen!
Kevin: Nederlandse dj's krijgen juist wel de aandacht! Waarom heb je hier in Nederland meer dan tig stijlen in dancemuziek? Die ook nog eens op de radio worden gedraaid!
Tyson: Een profeet wordt nooit in eigen land geëerd
Nadia: Die dj’s zijn arrogant. Ze nemen niet de tijd voor hun fans in NL. Ze zien alleen nog maar het buitenland en vergeten hun basis: Nederland.

CritiX
Tijdens de live-show belden we met dj Irwan vanuit Tokyo. Hoe kijkt hij naar het Nederlandse publiek? Beluister zijn reactie hieronder:

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63986131&show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie