FunX

DJ Wef wint als eerste vrouw ooit de FunX Music Award voor Best DJ

  1. Newschevron right
  2. DJ Wef wint als eerste vrouw ooit de FunX Music Award voor Best DJ

DJ Wef heeft als eerste dame ooit de FunX Music Award voor Best DJ gewonnen! Net als haar collega's liep ze door de coronapandemie veel optredens mis, maar dat betekent niet dat ze stilzat. Met haar lekkere livesetjes zorgde ze ervoor dat iedereen thuis in quarantaine door kon feesten. Dat bleken de FunX-luisteraars duidelijk te waarderen, want zij kozen haar als favoriete dj van afgelopen jaar.

"De FunX-luisteraar is gewoon heel belangrijk voor mij, dus ik had zoiets van: deze moet ik echt winnen."

Eigen tunes

Naast draaien bracht Wef afgelopen jaar ook eigen muziek uit. Zo hoor je haar zingen op Body On Lock met Jairzinho en maakte ze samen met Emil Rosé de partytune Be My Guest. Tijdens een Q&A in de FunX-studio vertelt ze nog veel meer in petto te hebben. "Over twee weken komt er een track uit met Vunzige Deuntjes waarop ik volledig zing. Dat is nieuw. Volgende maand komt er ook nog eentje met Emil Rosé en nog een met een andere artiest en die gaan we ook clippen. Dat wordt m'n eerste clip en ik doe het volledig zelf."

Track met Ronnie?

Of ze ooit een track met Ronnie Flex wil maken? "Dat zou ik heel tof vinden, zeker voor m'n dochter. Ik weet niet of we die dan gaan uitbrengen, maar het lijkt me tof om voor haar te maken. Ronell is voor mij binnen de Nederlandse scene nog steeds de nummer één artiest. Maar ik wil hem niet om die push vragen, ik wil het zelf proberen."

FMA'S
Tijdens de FMA Avondshow worden er deze week al verschillende awards uitgereikt. De andere winnaars worden tijdens de liveshow op 16 september bekendgemaakt. Je kunt op dit moment alleen nog stemmen op de categorieën Artist of the Year - Female en Artist of the Year - Male. De FunX Music Awards zijn op woensdag 16 september live te volgen vanaf 21.05 op FunX.nl, NPO 3 en de FunX App.

Ster advertentie
Ster advertentie