FunX

"Vrijwilligerswerk? Ook niet als ik werkloos ben!"

  1. Newschevron right
  2. "Vrijwilligerswerk? Ook niet als ik werkloos ben!"
Vanwege de economische crisis zijn er veel mensen die werkloos thuis zitten. Is het dan verstandig om dan vrijwilligerswerk te doen, zodat er geen gat ontstaat op je cv? Of denk jij "waarom zou ik werken als het me geen geld oplevert?" Op FunX.fm stond daarom de stelling: 'Liever werkloos thuis zitten, dan vrijwilligerswerk doen'.

Q-Bah behandelde de CritiX-stelling onder andere met luisteraars George en Said. De één wil allochtone mensen aan werk helpen, de ander heeft geen werk maar wil ook geen stomme klusjes doen. Komen ze er samen uit? Luister zelf maar.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F77087211"></iframe>
{/source}

Reacties

Mirjam: “Vrijwilligerswerk doe je ook als je broke bent. Een ander helpen kan altijd.”

Grace is het oneens met de stelling. Ze zegt op Facebook dat ze liever vrijwilligerswerk doet dan dat ze thuis zit. “Zo laat je zien dat je toch iets gedaan hebt.”

Voor Nancy ligt het eraan om wat voor vrijwilligerswerk het gaat. Volgens haar is niet iedereen geschikt om vrijwilligerswerk met bepaalde doelgroepen te doen

Mohamed is het eens met de stelling en zegt dat je wel gek moet zijn om te gaan werken voor niks. “Lekker thuiszitten!”

En Soma is voor vrijwilligerswerk. Ze vindt dat je zo een bijdrage levert aan de wereld. “En het is beter voor je eigen geluk en gezondheid!”

Ster advertentie
Ster advertentie