FunX

Prinsjesdag: "De grootste uitdaging van de regering is het oplossen van de werkloosheid"

  1. Newschevron right
  2. Prinsjesdag: "De grootste uitdaging van de regering is het oplossen van de werkloosheid"

Het is de derde dinsdag van september, dus politiek Nederland maakt zich op voor Prinsjesdag! Welke hoeden waaien vandaag weg bij windkracht acht? Wie zitten er in de Ridderzaal? Maar nog veel belangrijker: hoe gaat de Nederlandse begroting eruit zien? Dus, hoeveel geld wordt er uitgegeven aan bijvoorbeeld onderwijs, zorg en defensie en hoeveel wordt er bezuinigd?

Meer werk?!

Reporter Yahia sloop de Tweede Kamer in en maakte een praatje over de vooruitzichten met Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk). "De grootste uitdaging van de regering is wat ons betreft het oplossen van de werkloosheid. Je ziet nu dat ze werkloosheid iets meer daalt en er meer banen bijkomen. Maar het gaat niet hard genoeg. Het is een broos herstel, want er hoeft maar iets te gebeuren in de wereld en je ziet dat het dan weer enorm slecht gaat. Werkloosheid is een groot probleem wat jongeren dagelijks ervaren."

Beste koning, wilt u aub...

De Gouden Koets wat meer aanpassen aan de tijd? Aan de linkerkant van de koets, die de koning Willem-Alexander en entourage vervoert op Prinsjesdag, staat een schildering die voor ophef heeft gezorgd. Het is namelijk een slavenillustratie als een ode aan de kolonies.

"Het kan niet zo zijn dat de hulde aan de ene groep Nederlanders, pijnlijk kan zijn voor een andere groep Nederlanders." Daarom heeft de politieke partij van Tunahan, Denk, een open brief aan de koning geschreven om daar wat aan te doen. "Die schilderijen kunnen vervangen worden door iets anders wat meer past bij de tijd."

Ster advertentie
Ster advertentie