FunX

Vrij zijn met Pasen: verantwoord of niet?

  1. Newschevron right
  2. Vrij zijn met Pasen: verantwoord of niet?
Maandag was het tweede Paasdag, dus bijna iedereen was lekker vrij. Zo’n verplichte vrije dag kost ons 1 à 2 miljard. Daarom was de stelling tijdens CritiX: ‘Tweede Paasdag vrij zijn is in deze crisistijden onverantwoord’. 69,7% was het oneens met de stelling en vindt het dus prima dat we lekker vrij zijn met Pasen.

"Gewoon lekker werken"

Q-Bah sprak Giovanni over de stelling. Hij vindt de vrije Tweede Paasdag onverantwoord. "Aangezien we nu in de crisis leven, vind ik dat we gewoon moeten werken. Voor niets gaat de zon op, je moet altijd werken voor je geld." Luister hier naar de rest van Giovanni's mening.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86018044"></iframe>
{/source}

"Feestdagen zijn jus van het leven"

Ineke, directrice van het Nederlands Centrum van Volkscultuur was het niet eens met de stelling. "Ik vind het onzin om te zeggen dat het economisch slecht is want wat voor de ene werkgever slecht is, is voor de andere goed. Denk aan de woonboulevards of de horeca. De feestdagen zijn ook de ‘jus van het leven’ en gelukkige mensen werken ook beter dus ik vind dat je de vrije dagen moet behouden. Ik vind zelfs dat er nog een vrije dag bij moet, bijvoorbeeld het Suikerfeest." Luister hier waarom Ineke Nederlanders vrij wilt geven op het Suikerfeest.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F86018864"></iframe>
{/source}

Op Facebook was iedereen het oneens met de stelling. Dit waren de reacties.

Susan = oneens
‘Het enige wat onverantwoord is in deze crisistijden is het salaris van de premier etc.’

Soraya = oneens
‘Er zijn nog steeds mensen in dit land die graag stil willen staan bij deze feestdagen.’

Ashika = oneens
‘Op 2e paasdag vrij zijn is een soort traditie. Het geld kan me gestolen worden, want ieder mens moet wat rusten.’

Akef = oneens
‘Omdat ik vrij ben van school kan ik JUIST werken!’
Ster advertentie
Ster advertentie