FunX

"Niet moeilijk doen over dreigementen"

  1. Newschevron right
  2. "Niet moeilijk doen over dreigementen"
John Ewbank werd bedreigd voor het componeren van het Koningslied, een oud-scholier dreigt zijn oud-docent en studenten neer te schieten in Leiden en journalisten krijgen op dagelijkse basis dreigementen. Dat iemand je bedreigt is eng, maar moeten we dat serieus nemen? Is degene die dreigt niet gewoon aan het bluffen? Met deze vragen in het achterhoofd, werd deze stelling bij CritiX behandeld: Dreigementen via social media worden te snel serieus genomen. Ruim 52% van de luisteraars was het eens met de stelling.

Politie

Maarten sprak met programmamanager Marjolein Bonthuis van DigiBewust over de stelling. “Voor de politie is het moeilijk om te filteren welke dreigementen serieus te nemen en welke niet. Er is heel veel onwetendheid over social media. We hebben ook al project Haren gehad. Daar werd het onderschat en nu wordt het misschien wel onderschat.”, zegt Marjolein. Check hieronder het hele interview.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89120448"></iframe>
{/source}

Serieus nemen

Verder sprak Maarten met luisteraar Fatima. Zij zegt dat ze het “logisch” vindt dat iemand een dreigement serieus neemt. “Iemand die dat zegt, meent het ook echt, want als achter Facebook of MSN zit, laat je je ware zelf zien.” Check hieronder het hele gesprek met Fatima.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F89120367"></iframe>
{/source}

Facebook reacties

Luwella = oneens
Oneens, dreigement blijft dreigement ongeacht hoe het geuit wordt!

Sabrina = oneens
Liever te serieus dan laks, een dreigement blijft een dreigement.

Redouan = eens
Mee eens! Ik neem social media bedreigingen never serieus.

Zahra = oneens
Oneens! Het blijft inderdaad een dreigement ongeacht waar het geplaatst wordt. Ik ben blij dat de MBO scholen en middelbare scholen gesloten zijn.

Tim = eens
Ik trek mij er niks van aan! Ik word ook nooit bedreigt via internet of wat dan ook.

Gailtje = oneens
Een dreigement blijft een dreigement. We leven in een maatschappij waar alles maar normaal wordt gevonden.

Sara = eens
Men dreigt alleen via social media omdat ze bang zijn! Bang om hun identiteit bloot te geven! Als iemand echt wilt bedreigen doet hij/zij dat wel in real life. Dus nee ik neem zulke laffe wezens niet serieus.

Diren = oneens
Als iemand mij bedreigt (via social media of niet) neem ik dat serieus!
Ster advertentie
Ster advertentie