FunX

"Aliyah maakte indruk bij opnames Koningslied"

  1. Newschevron right
  2. "Aliyah maakte indruk bij opnames Koningslied"
Brahim Fouradi is met een groot aantal andere artiesten te horen op het Koningslied dat vandaag is uitgebracht. Hij vertelde vanochtend in Start dat John Ewbank dag en nacht in de studio zat voor dit lied en hoe zwaar het voor hem was. Ook deed hij een boekje open over Aliyah's inbreng op het Koningslied.


{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://media.zie.nl/e/?v=m1nzdg3fm6n3&sanoma_poster_url=http%3A%2F%2Fmedia.zie.nl%2Fm%2Fm1nzdg2f1mnh_m.jpg" allowfullscreen></iframe>
{/source}

John Ewbank

Brahim nam Aliyah mee naar de opnames van het Koningslied en daar gekomen zong ze iedereen van zijn/haar stoel af. De mensen in de studio wilden het stukje van Aliyah volgens Brahim snel opnemen zodat ze verder konden, maar dat liep even anders: "Nadat Aliyah het zinnetje van John Ewbank ontving en het in één keer zong, stonden alle artiesten op. Marco Borsato stond op met zijn handen in het haar, zo van 'What the fuck is going on?' en John Ewbank had een brok in zijn keel."

Debuutalbum

Aliyah heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt aan haar debuutalbum. Brahim vertelt dat de jonge zangeres nog twee dagen de studio in duikt en dat de plaat daarna wordt gemixt en gemasterd. Het album laat niet lang meer op zich wachten, want op 1 juni staat ze in de Melkweg met haar releasyparty/concert.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88544874%3Fsecret_token%3Ds-WmF8b"></iframe>
{/source}

X Factor

Brahim ontdekte Aliyah tijdens Holland's Got Talent, maar hij is vaker betrokken bij talentenjachten als A&R manager van Sony. Zo is hij nu op X Factor gezet: "Vanaf de pre-audities ben ik erbij betrokken als musical director. Het is mijn taak om hier hitacts uit te krijgen. Het is echt heel tof om te doen. Een echte uitdaging."
Ster advertentie
Ster advertentie