FunX

MC's uit Palestina en Israël rappen samen over vrede

  1. Newschevron right
  2. MC's uit Palestina en Israël rappen samen over vrede
Vreedzaam naast elkaar: een Joodse Israëliër en Islamitische Palestijn. Lastig om je voor te stellen, maar dat was vanochtend het geval in FunX Start. Rappers Sagol 59 en Saz treden zondag 21 september samen op tijdens Masterpiece in Concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. Fernando vroeg ze naar hun bijzondere vriendschap en Hip Hop in Israël.

Hip Hop, hoe? Wat?
De twee hebben elkaar vijftien jaar geleden ontmoet in de Israëlische Hip Hop scene. Maar deze muziekstroming staat daar nog in de kinderschoenen. “We moesten alles zelf uitvinden. Ik was eerst de vreemde eend in de bijt die zich bezighield met Hip Hop. Traditionele muziek stond namelijk voorop.”

Van mens tot mens
Hoewel Saz uit het Palestijns-Arabische gedeelte van Israël komt en Sagol 59 uit het andere gedeelte, hebben ze een hechte band. Beide zijn het erover eens dat vriendschap groter is dan wat hun regering doet en wil. “We praten niet met elkaar als Moslim en Jood, Israëliër of Palestijn. Als je met iemand praat, doe dat dan van mens tot mens.”

Live: From the Beginning
Na het interview, lieten de rappers live het nummer From the Beginning horen.{source}

<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p>Rappers Saz (Palestine) en Sagol59 (Israel) staan zondag SAMEN op het podium in het Ziggodome! Zo hoort het. <a href="http://t.co/n6DbP1Dg6J">pic.twitter.com/n6DbP1Dg6J</a></p>&mdash; Roel van Velzen (@VanVelzenMusic) <a href="https://twitter.com/VanVelzenMusic/status/512715787799261184">18 september 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie