FunX

Moet prostitutie afgeschaft worden?

  1. Newschevron right
  2. Moet prostitutie afgeschaft worden?
Politici raken niet uitgepraat over het onderwerp prostitutie. Minister Opstelten eiste registratie van prostituees, daarna wilde hij de minimumleeftijd verhogen naar 21. Kort daarna wilde de ChristenUnie hoerenlopen strafbaar maken, als de klant weet dat de dame onder dwang werkt. Daarom kon je gisteren stemmen op de CritiX-stelling: ‘Prostitutie is uitbuiting en moet helemaal afgeschaft worden’. Daar was 34,6% het mee eens.

Prostitutie onwenselijk

Q-Bah sprak voor wat duidelijkheid met Reint Baas van PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie. Hij vond het wel zo wenselijk dat prostitutie helemaal afgeschaft wordt. “Ik weet dat het dan alsnog illegaal zal gebeuren, dus ik denk niet dat het het meest makkelijke antwoord is, maar wel het meest wenselijk.” Hij vindt dat we van het romantische idee af moeten dat vrouwen het leuk vinden om op de Wallen te staan. “Er is nog steeds een heel groot percentage vrouwen die daar onvrijwillig werkt.” Luister hier naar het hele interview met Reint:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F85297510&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Discussie

Daarna raakten Selma en Giovanni in een stevige discussie. Selma was het eens met de stelling. ”Ik zie het meer als een mensenhandel en dat is jaren terug al verboden dus ik begrijp niet waarom prostitutie dan wel toegestaan is.” Giovanni is het daar niet mee eens. “Vroeger werd drank ook verboden, toen ging het ook underground. Wat zie je liever, dat je een boswandeling gaat doen en dat je dan allemaal condooms vindt, of dat het allemaal gelegaliseerd is?” Luister naar het hele interview om te horen wat Selma hier op te zeggen had.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F85297783"></iframe>
{/source}

Facebookreacties

Sana = eens
‘Prostitutie is geen respect voor jezelf en je lichaam hebben, en het is absoluut geen baan!’

Randy = oneens
‘Dan krijg je meer verkrachters op straat.’

Bilal = eens
‘Of de vrouw het nu zelf wilt of niet, afschaffen. Laat die honden maar bij hun eigen vrouw aan hun trekken komen.’

Kelly = oneens
´Dat prostitutie nu bestaat heeft een reden. Als die meiden er zelf geen moeite mee hebben, laat gaan…´

Naz = eens
´Afschaffen, die vieze hoeren!´

Ster advertentie
Ster advertentie