FunX

Nieuwe serie 'Katwalk' vertelt verhaal over afgewezen worden vanwege hoofddoek

foto: YouTube NPO 3
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe serie 'Katwalk' vertelt verhaal over afgewezen worden vanwege hoofddoek

In de nieuwe AVROTROS-serie Katwalk is te zien hoe Khadija droomt van een carrière als model, maar afgewezen wordt, omdat ze een hijab draagt. De 20-jarige Meryam Khaldi, die eerder al te zien was in het tv-programma Poldermocro's, speelt de rol van Khadija en vertelt er in Start met Fernando meer over.

Katwalk

Khadija

Meryam vertelt aan Fernando wat je kan verwachten van de serie. "Het gaat over Khadija's droom om model te worden. Ze wordt helaas vanwege haar hoofddoek afgewezen tijdens een casting bij het modeblad Pose. Door haar doorzettingsvermogen en haar pittige karakter, vindt ze de moed om door te gaan. Ze neemt het heft in eigen handen."

Het idee

Ongeveer een jaar geleden vertelde de regisseur van Katwalk, Salma Chafouk Idrissi, aan FunX dat ze op zoek was naar iemand die de hoofdrol van Khadija kon vertolken. Het was heel belangrijk voor Salma dat de persoon die Khadija zou spelen, in het dagelijks leven ook een hoofddoek draagt, om zo bij te dragen aan een betere representatie. Volgens Salma vindt die representatie in de film- en tv-wereld alleen nog aan de oppervlakte plaats. "Het gaat om authenticiteit en integriteit. Als we zo'n verhaal schrijven zou het oneerlijk en minder krachtig zijn als we kiezen voor een actrice die goed is, maar zelf geen hoofddoek draagt."

Eerste acteerklus

Voor Meryam is deze hoofdrol haar eerste acteerklus. Interesse in acteren had ze altijd al wel, maar ze heeft er nog nooit eerder wat mee gedaan. "Ik vind verhalen maken en het uitvoeren ervan heel leuk, maar acteren had ik nooit eerder gedaan. Ik vond het wel heel spannend om te doen." Meryam bereidde zich voor door bij andere acteurs af te kijken hoe zij dingen deden en daar haar eigen persoonlijke draai aan te geven.

Trailer

NPO 3 deelde onlangs al een trailer van de serie op hun Instagram. Daarin zijn verschillende fragmenten te zien van de afleveringen. De serie is vanaf vandaag te zien op de website en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie