FunX

Inspirerende Utrechter Marouane (19) is overleden

  1. Newschevron right
  2. Inspirerende Utrechter Marouane (19) is overleden

Marouane heeft twee jaar lang keihard gestreden tegen kanker, maar helaas overleed de 19-jarige afgelopen weekend aan de gevolgen van deze vreselijke ziekte. De moskee waar maandag het dodengebed plaatsvond zat stampvol met mensen uit het hele land. Daaruit bleek nogmaals hoe de jonge Utrechter anderen inspireerde met zijn verhaal, zoals hij dat in 2015 ook deed met FunX-reporter Laila. Zij sprak destijds met Marouane, nog voordat hij zijn eerste chemokuur onderging.

Broertje, moeder en vader

Na een gezellige koopavond in Rotterdam kreeg Marouane een verontrustend telefoontje uit het ziekenhuis. De dokter vroeg hem met spoed langs te komen in het ziekenhuis. Vlak daarvoor stapte hij nog vrolijk in de trein richting Utrecht. Om tien uur kwam Marouane aan in het ziekenhuis en kreeg hij de uitslag: kanker. "Voor mij was dat heel zwaar. Heel zwaar," vertelde hij Laila destijds. "Ik moest in eerste instantie denken aan mijn broertje, aan mijn broer, moeder en vader. Ik dacht aan alles. Ik ga nu dood."

Huilen om de toekomst

De wereld van Marouane veranderde in één klap: "Om half drie zat iedereen bij ons thuis te huilen. Mijn oma, familie, vrienden. Het was een drama en ik besefte het zelf nog niet. Ik heb ook gehuild, maar niet omdat ik kanker heb. Het heeft impact op mijn leven en ik ben bang voor wat er gaat komen."

Inspireren

Marouane wist dat het een zware behandeling was, maar dankzij de vele reacties ging hij sterker dan ooit de behandeling aan: "De teksten die ik plaats raken mensen en dat zie ik. Ik vind het goed dat het mensen inspireert. Ik heb zoveel vriendschapsverzoeken gehad en dat vind ik goed. De reacties die ik ontvang geven mij de motivatie en kracht om door te gaan. Het voelt goed."

Alleen op je kamer

Marouane besefte twee jaar geleden niet direct dat hij kanker had. Vooral tijdens de eenzame momenten in het ziekenhuis, vond de confrontatie plaats: "Dan zit je alleen in je kamer en moet je wel een traantje laten. De eerste dagen dacht ik waarom ik, maar nu heb ik het geaccepteerd."

Lachen met kip

In de reportage van Laila kwam ook Inssaf, de nicht van Marouane aan het woord. Zij steunde hem in de aanloop naar de eerste behandelingen. Van treurige momenten in de ziekenhuizen, tot de borden rijst, kip en groenten die Marouane met alle liefde at. De periode voor de chemokuren was zwaar, maar Marouane en Inssaf deden er samen alles aan om die lachend door te komen.

FunX wenst de familie en vrienden van Marouane veel sterkte in deze moeilijke periode.

Ster advertentie
Ster advertentie