FunX

Voel jij je thuis in Nederland? De cijfers!

  1. Newschevron right
  2. Voel jij je thuis in Nederland? De cijfers!

Een kleine 300 mensen deden vorige week mee aan het FunX-onderzoek ‘Voel jij je (nog) thuis in Nederland?’ We zetten de uitkomsten van dit onderzoek voor je op een rijtje.


De harde cijfers: voel jij je thuis in Nederland?
Op de belangrijkste vraag van het onderzoek, is geen algemeen antwoord gegeven. De onderlinge verschillen liggen niet ver uit elkaar: ruim een vijfde van de ondervraagden voelt zich niet thuis in Nederland, maar iets minder dan een kwart wel. Een kwart zegt zich ‘meestal’ thuis te voelen en een derde antwoordde met ‘soms’.

Opvallend is dat 80% van de ondervraagden zich de afgelopen drie jaar minder thuis is gaan voelen in Nederland en dat meer dan 70% weleens heeft overwogen om Nederland te verlaten.

Alle resultaten vind je hieronder kort en krachtig:Wat is thuis volgens jou?
Opvallend was dat eigenlijk alle ondervraagden hetzelfde antwoord gaven op de vraag wat 'je ergens thuis voelen' betekent. Thuis zou een plek zijn waar je je veilig en gewenst voelt, waar je kunt zijn wie je bent en waar je geaccepteerd wordt. Een plek waar je gelukkig kunt zijn. Als we werkelijk allemaal hetzelfde willen, doen we -als we naar deze uitkomsten kijken- iets niet helemaal goed...

Ster advertentie
Ster advertentie