FunX

Serginho Greene te gast bij Lijn5 met Zarayda

  1. Newschevron right
  2. Serginho Greene te gast bij Lijn5 met Zarayda

Serginho Greene (26) is een Nederlands-Surinaams voetballer en op dit moment speelt hij bij Feyenoord. Vorige maand werd bekend dat zijn contract bij deze Rotterdamse club niet verlengd wordt, en dus zal Serginho op zoek moeten gaan naar een andere werkgever.
Maandagavond was hij te gast bij Zarayda en Delano. Ze hebben hem gevraagd naar zijn toekomstplannen, maar ook zijn ze dieper ingaan op zijn carrière tot nu toe.

Serginho groeide op in Amsterdam Zuidoost, waar hij regelmatig met zijn buurtgenoten aan pleintjesvoetbal deed. Op zesjarige leeftijd werd Serginho door zijn vader ingeschreven bij de voetbalvereninging FC Abcoude. Daar werd hij op z'n twaalfde ontdekt door Ajax en maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax.

Eenmaal in de Ajax A1 kreeg Serginho te horen dat hij te goed was voor het tweede, maar er weinig toekomst voor hem was in het eerste elftal. Daarom werd hij verhuurd aan HFC Haarlem. In 2002 werd hij als veelbelovend talent aangetrokken door RKC Waalwijk waar hij als centrale rechterverdediger speelde.

Hier viel hij wekelijks op met sterk voetbal, waardoor hij werd begeerd door Hamburger SV, Glasgow Rangers en AZ Alkmaar. Het was zijn voormalige trainer bij RKC, Erwin Koeman, die hem wist te overtuigen bij Feyenoord te tekenen. Sinds het seizoen 2005/2006 speelt hij als verdediger bij Feyenoord. Door aanhoudend blessureleed vervulde hij de afgelopen seizoenen een bijrol bij Feyenoord.

Je kunt hier de show met Serginho terug luisteren op de site van Lijn5!

Ster advertentie
Ster advertentie