FunX

Nadir werd binnen no time beroemd op TikTok: "Ik word nu herkend op straat"

foto: TikTok: nadirdearabier
  1. Newschevron right
  2. Nadir werd binnen no time beroemd op TikTok: "Ik word nu herkend op straat"

Nadir Bendenia, ook wel bekend als Nadir de Arabier, postte eerst springtouwvideo's, maar bleek al snel beter te scoren met grappige sketches en komische korte filmpjes. Nu is hij een enorm populaire TikTok-gebruiker met meer dan 645.000 volgers. Hij wordt herkend op straat en is zogezegd TikTok-famous. In de TopiX-podcast vertelt hij hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen. "De kansen dat je viral gaat is veel groter op TikTok dan op Instagram en YouTube."

Leven van TikTok-money?

Dat enorme aantal volgers heeft Nadir in nog geen tien maanden tijd opgebouwd. "Ik val gewoon op, ik kreeg waardering en kreeg een fanbase. Toen is het zo snel gegaan." Inmiddels verdient hij ook geld aan dat succes, omdat hij wordt gevraagd voor campagnes van grote bedrijven. "Je kan ervan leven, maar dat ligt aan wat voor levensstijl je hebt. Als je een normaal appartementje hebt en single bent, kan dat makkelijker."

SAMENWERKEN MET BOEF

Nadir heeft onlangs ook samengewerkt met Boef. Dat was voor de videoclip van Tout Est Bon, maar Nadir heeft hem daarna ook nog weten te strikken voor een filmpje op zijn eigen kanaal. "Komedie dus. Ik moest hem dat wel even laten zien, maar het eindresultaat vond hij superleuk!"

Haat op TikTok

Nadir post zijn filmpjes ook op YouTube en Instagram, maar is toch echt wel een fan van TikTok. "Het algoritme is gewoon superfresh en beter dan bij Instagram. Het bereik is gewoon gigantisch en de kans dat je viral gaat is groter." Wel is het publiek op TikTok jonger, waardoor je volgens Nadir vaker met haat te maken krijgt. "Er is een jonger publiek dat altijd wel wat te zeggen heeft." Zo vertelt hij dat gebruikers soms massaal worden geboycot, puur om te pesten. "Dan gaat er een bericht rond met: 'we gaan haar op die datum allemaal ontvolgen of rapporteren'."

Verwijderd

TikTok heeft niet bij iedereen een goede reputatie. De app kwam afgelopen tijd meerdere keren negatief in het nieuws, omdat die te veel data zou verzamelen van gebruikers of omdat er willekeurig filmpjes verwijderen zouden worden. Met die strenge richtlijnen waar TikTok dan naar verwijst, kreeg Nadir ook te maken: "Ik heb ook heel vaak filmpjes geplaatst die verwijderd worden, omdat iets hen niet aanstaat. Dan was het heel onschuldig, maar werd het gewoon verwijderd."

Likes verkopen

Naast TikTok doet Nadir nog meer dingen met social media. "Ik verkoop Instagram-likes aan bedrijven en influencers. Die kopen dat om meer sponsors te krijgen. Het zijn geen neppe likes, maar het is geautomatiseerd. En het zijn 'kwalitatieve' likes van 20k, 50k, 100k+ accounts. Het is niet echt iets voor mij, maar sommigen hebben er iets aan en die kopen het." Aan Instagram is toch best veel nep, geeft Nadir toe. "Likes, comments en zelfs views. Alles kan je kopen." Op TikTok is hij dat nog niet tegen gekomen.

Tips

Voor beginnende TikTok-gebruikers heeft de TikTok-king nog wat duidelijke tips: "Doe waar je echt goed in ben en waar je achterstaat." Zoek dus uit wat jouw specialisatie, passie of hobby is."En niet bang zijn, je krijgt vanzelf meer ervaring. Gewoon doen!"

Ster advertentie
Ster advertentie