FunX

David Bobeldijk (Studelta) is altijd open

  1. Newschevron right
  2. David Bobeldijk (Studelta) is altijd open
Je hebt er zelf misschien al mee te maken gehad: op een sollicitatiegesprek te horen krijgen dat je te weinig ervaring hebt voor de functie. Studelta is een talentenorganisatie die studenten en net afgestudeerden aan die werkervaring helpt. Mede-eigenaar David Bobeldijk was afgelopen zondag te gast in Hi5 en zocht voor een van Studelta’s partnerbedrijven een salestalent.

Tijdens zijn studie Psychologie koos David voor de richting Arbeids- & Organisatiepsychologie, omdat hij er al snel achter kwam dat hij ook het bedrijfsleven in wilde. Voor zijn werk bij Studelta zette hij zijn studie tijdelijk stop, geen slechte beslissing aangezien hij sinds vorig jaar mede-eigenaar van het bedrijf is geworden.

Hoe hij de twee heeft gecombineerd, hoe het was van collega een van de bazen te worden en wat zijn passie is, vertelde David op zondag 17 oktober tussen 17 en 19 uur in Hi5. Hij nam ook een vacature van Red Bull mee waarvoor Studelta de selectie doet. Luisteraar Jeroen solliciteerde live in de uitzending naar deze functie. Hieronder hoor je hoe hij het er van af bracht:

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_201010171700.wma{/wmaremote}

Sollicitatietips aan luisteraar Jeroen:
Sollicitatiedeskundige Dorothé complimenteerde Jeroen met zijn goede en vlotte antwoorden.

Tip:

Voor volgende gesprekken geldt de gouden regel: goede voorbereiding. Vaak zijn er een paar vragen die regelmatig terugkomen zoals 'Wat zijn je sterke kanten?', 'Wat zijn je ontwikkelpunten?' en 'Waarom ben je ondernemend?' Zulke vragen kun je thuis al voorbereiden en concretiseren met voorbeelden/ervaring uit het verleden. Zoek aanknopingspunten met je gesprekspartner om het gesprek vlotter te maken en het ijs een beetje te breken.

Sollicitatietips aan David Bobeldijk
(werkgever):
Dorothé vond dat David hele goede open vragen stelde. Een open vraag begint vaak met wie, wat, waar en hoe en daardoor was Jeroen in staat goede antwoorden te geven en zijn eigen verhaal kwijt te kunnen zonder dat hij al in een bepaalde richting werd gedwongen.

Tip:
Bedenk vooraf in het gesprek wat je minimaal wil weten van de sollicitant en wat je nog meer kunt vragen als er tijd over is. Probeer niet te veel onderwerpen vluchtig aan te stippen, je kan beter minder onderwerpen grondig bespreken om zo een goed beeld te vormen van de sollicitant.

Ster advertentie
Ster advertentie