FunX

Eljero Elia over tijd bij Feyenoord en toekomstplan: bij welke club wil hij het liefst spelen?

  1. Newschevron right
  2. Eljero Elia over tijd bij Feyenoord en toekomstplan: bij welke club wil hij het liefst spelen?

Voetballer Eljero Elia werd vorig weekend landskampioen met zijn club Feyenoord. Het was de eerste keer in achttien jaar dat de club de landstitel in de wacht wist te slepen. Elia maakte na het kampioenschap ook bekend dat hij Feyenoord gaat verlaten. Vanmorgen was hij te gast in Start om te vertellen over zijn toekomstplannen.

kampioen

De zelfverzekerde Elia riep vorig jaar al dat Feyenoord kampioen zou worden. Maar na het verliezen van zeven wedstrijden op rij, was iedereen volgens Elia te onrustig. Uiteindelijk wonnen ze dat jaar wel de beker: "En dat smaakte naar meer".

Toen hij aan het begin van dit jaar weer riep dat Feyenoord kampioen zou gaan worden, werd hij op het matje geroepen door technisch directeur Martin van Geel. Hij zei dat Elia op zijn woorden moest letten, omdat hij teveel verwachtingen bij de supporters zou scheppen.

"Maar ik was zelfverzekerd dat we gewoon kampioen zouden worden. Ik dacht: we moeten wel kampioen worden, we hebben zoveel kwaliteiten!"

secret weapon

Uiteindelijk is het Feyenoord dus toch gelukt kampioen te worden. Elia is trots op wat het team bereikt heeft: "Het was een project van twee jaar: eerst de beker en daarna was de doelstelling om landskampioen te worden". Volgens Elia was het sterke punt van Feyenoord dat iedereen in het team zijn eigen identiteit had. Iedereen wist wat zijn taak was, wat zijn plek in het veld was en wie de leider was.

"Iedereen wist zijn positie binnen het team. Dat was ons secret weapon. We waren voorbereid op wat er zou komen."

De mannen hebben met elkaar alles meegemaakt wat je mee kan maken in een team. En daarbij horen ook ruzies op het veld. Ook in de week voor de kampioenswedstrijd waren er veel spanningen. "Iedereen was er klaar mee, we wilden gewoon spelen."

Volgende stap

Na het binnenhalen van de landstitel, is het tijd voor Elia om te stoppen bij Feyenoord. Zijn volgende doelstelling is om naar een andere club te gaan die op hetzelfde niveau (of het liefst iets hoger) als Feyenoord speelt. Fernando wil natuurlijk graag horen welke teams er op Elia's verlanglijstje staan.

"Op nummer één: Real Madrid. Maar dat is niet realistisch, haha."

Ondernemer

Elia is in ieder geval nog niet van plan te gaan stoppen met voetbal: "Voetbal is mijn leven". Maar als zijn knieën en enkels niet meer willen, dan stopt hij wel. Gelukkig heeft Elia dan nog genoeg andere zaken om op te focussen. Naast zijn carrière als voetballer, is hij namelijk ook veel actief als ondernemer. Zo heeft hij zijn eigen cocktailbar in Den Haag en is hij mede-eigenaar van een luxe sportmerk.

Muzikaal

Voor de toekomst heeft hij nog meer plannen. Hij hoopt namelijk zijn eigen music agency op te gaan zetten samen met Mr. Probz om jonge artiesten te begeleiden. Elia is namelijk niet alleen een getalenteerde voetballer, maar heeft ook muzikaal talent. Het begon allemaal toen hij vroeger in een kaboela-band speelde. Daar moest hij als snel mee stoppen van zijn broer, die liever wilde dat hij zich zou focussen op voetbal: "Hij zei toen: 'als je nog één keer mee doet, dan sla ik al je tanden uit je mond', dus toen was ik meteen gestopt".

Rapper

Later was Eljero Elia ooit nog te horen als rapper op een paar tracks van BolleBof. Dat was in het jaar dat hij niet veel speelde bij Juventus en graag dingen wilde doen waar hij blij van werd. En hij is daarnaast ook nog eens mede-verantwoordelijk voor een beat van de track van Hef.

"Ik zat in het vliegtuig met Ryan Babel en ik was een beetje muziek aan het produceren. Ik liet het aan Ryan horen en hij vond het dope. Een paar weken later vroeg hij mij de beat te sturen. Toen ik daarna naar het album van Hef luisterde stond de beat erop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie