FunX

"Goed contact ouders en school is de oplossing"

  1. Newschevron right
  2. "Goed contact ouders en school is de oplossing"
Waarom zijn er veel schoolverlaters en hoe komt het dat zo veel getalenteerde jongeren geen baan kunnen vinden? Mariette Lusse is pedagoog en hoofddocent aan de Hogeschool van Rotterdam en denkt dat de oplossing een goede band tussen school en ouders kan zijn. Ook zegt ze dat een evenement als Skills Masters jongeren helpt om een goed beeld te geven van de mogelijkheden.

"Het is enorm belangrijk dat ouders betrokken zijn bij hun kind," zegt Mariette. De hoofddocent van het HRO zoekt de verantwoordelijkheid niet alleen bij ouders, maar ook op scholen. Een van de oplossingen die ze noemt is dat scholen vroeg in het schooljaar contact zoeken met ouders. "Dat doen ze vaak pas als er slechte cijfers gehaald zijn of kinderen verzuimen of zich niet goed gedragen. Dat is niet bemoedigend."

"Als ik een baan wil, dan praat ik daar ook over in mijn omgeving. Hoe kan je verwachten dat jongeren van 15, 17 of 20 het alleen doen?" Daarom raadt Mariette ouders aan om veel met hun kinderen te praten over hun toekomstplannen.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F83224810"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie