FunX

Werkstraf voor jatten van daklozen

  1. Newschevron right
  2. Werkstraf voor jatten van daklozen

Een slordige €26.241,- en 6 cent. Dat is het bedrag dat het Utrechtse ex-raadslid Bert van der Roest (PvdA) verduisterde uit de kas van een daklozenkrant in de stad. De rechtbank nam het Van Der Roest vandaag "bijzonder kwalijk".


Jatten van daklozen
Van Der Roest was werkzaam als penningmeester bij Stichting Straatnieuws. Het bestuur van de stichting laat weten dat er tussen 2012 en 2013, de tijd dat Van Der Roest er werkzaam was, zo'n €43.000,- is verdwenen. Zelf hield hij vol dat het om ongeveer €22.000,- ging. Wel gaf hij al eerder toe dat hij een "gigantisch stomme fout" gemaakt heeft.

Vanuit de kluis zó mee naar huis
De krantenverkopers van daklozenkrant Straatnieuws kopen hun kranten in met contant geld. De centjes komen in een kluis terecht waar alleen de penningmeester een sleutel van heeft. In de tijd dat Van Der Roest die taak vervulde, had hij het geld naar de bank moeten brengen. Volgens de rechter stortte hij "regelmatig" bedragen op z'n eigen rekening.

Werkstraf
Van Der Roest kreeg vandaag te horen dat hij een werkstraf van 240 uur krijgt. Eerder gaf Stichting Straatnieuws aan geen aangifte te doen, als het volledige bedrag zou worden teruggestort. Kennelijk is dat niet gebeurd. Daarom hoop ik eigenlijk dat we allemaal minstens €1,- kunnen missen. Met z'n allen kunnen we het effect van deze laffe daad misschien een beetje verkleinen en wat leed verzachten. Stelen van daklozen man, kom op.


Ster advertentie
Ster advertentie