FunX

Samen van het Bijlmerplein naar het Museumplein om de diversiteit in Nederland te vieren

  1. Newschevron right
  2. Samen van het Bijlmerplein naar het Museumplein om de diversiteit in Nederland te vieren

Regisseur Hesdy Lonwijk is samen met acteur Nasrdin Dchar initiatiefnemer van IEDER1. Op 25 september wordt er in Amsterdam een parade gehouden om de diversiteit in Nederland te vieren. Fernando sprak met Hesdy over het initiatief.

Tegengeluid

Volgende week zondag lopen 20.000 mensen van de Bijlmer naar het Museumplein om de diversiteit in Nederland te vieren. De parade biedt een tegengeluid tegen polarisatie en de negativiteit die op dit moment overheerst in de media. Er zullen verschillende sprekers en artiesten aanwezig zijn, zoals Nasrdin Dchar, Derek Otte, Eric Corton, Jungle by Night en Meester Bart.

''We willen Nederlanders die geloven in de kracht van een diverse maatschappij een stem geven.''

Rotterdam

Ook de Rotterdammers zijn van harte welkom. Burgemeester Aboutaleb deed een oproep aan alle Rotterdammers om ook mee te lopen. Hij heeft gratis bussen beschikbaar gesteld tussen Amsterdam en Rotterdam.

''Rotterdam is het toonbeeld van wat er mogelijk is als je mensen van diverse culturen bij elkaar zet. Kom massaal!''

Samen één

Diversiteit wordt in de media vaak vooral gezien als een probleem, maar met het initiatief wil Hesdy Lonwijk mensen juist inspireren om met betere oplossingen te komen. Samen kun je één vuist maken tegen racisme en discriminatie.

Derek Otte schreef een gedicht voor IEDER1.

''Volgens de norm wijkt iedereen af. Er is geen vaste vorm, geen algemeen pad. Ons vergelijken geeft niemand gelijk.''

Ster advertentie
Ster advertentie