FunX

RTL nieuwslezer Diana Matroos: "FunX is waar diversiteit over gaat!"

  1. Newschevron right
  2. RTL nieuwslezer Diana Matroos: "FunX is waar diversiteit over gaat!"

Diana Matroos werkt als nieuwslezer bij het RTL (Z) Nieuws en presenteert een radioshow op BNR Nieuwsradio, maar hoe is de journalist daar ooit terechtgekomen? Diana vertelde bij Eva in WorX dat ze economie studeerde. Uiteindelijk is ze door klasgenoten geadviseerd om de journalistiek in te gaan.

Breaking News

Breaking News brengen, dat is voor Diana Matroos het topje van de ijsberg. "Bij Breaking News staat de hele redactie op scherp. In korte tijd moet je met het team onder hoogspanning een topresultaat leveren. Je moet zorgen dat feiten kloppen en de toon is ongelofelijk belangrijk. Tegelijkertijd is breaking news vaak dramatisch en dat maakt het minder fijn om te doen. Als jij dan degene bent die het mag vertellen, ondersteund door al die mensen die het mogelijk maken, dan schrijf je geschiedenis op dat moment."

Enige gekleurde

Diana Matroos werkt al zestien jaar in de media, maar ze is vaak de enige gekleurde vrouw geweest op de verschillende redacties en dat heeft ze gevoeld. Ooit strooide een leiddinggevende een handje pepernoten met daarbij de tekst "voor de enige zwarte piet op de redactie". Ook heeft Diana ooit per ongeluk een e-mail ingezien die over haar en een andere collega met een donkere huidskleur ging. Daarin stond geschreven dat ze niet te vaak samen een programma mochten presenteren. Twee donkere presentatoren zouden te heftig zijn voor het programma.

FunX = diversiteit

Diana is de nummer één van de Kleurrijke Top 100, maar ze vindt het erg dat zo'n lijst nog nodig is. "Het zou fantastisch zijn als die lijst niet meer nodig is. Ik werk al zestien jaar in de media en er is nog niets veranderd." Behalve natuurlijk bij je favoriete radiostation: "FunX is waar diversiteit over gaat!"

Hoezo "ze" zijn er niet? Bij @funx geweldige programma makers. De media is zich te weinig bewust van het talent dat hier...

Geplaatst door Diana Matroos op zondag 6 maart 2016

Vroeg opstaan

Reporter Laila liep speciaal voor FunX een dagje met Diana Matroos mee. Dat betekende extra vroeg opstaan in het weekend, want Diana's wekker gaat iedere zaterdag om 07.00 uur voor het BNR-programma ZZP Café. Vrijdagavond tot laat stappen? Vergeet het maar!

Goed plannen

Na een flinke slok koffie en een goede voorbereiding kan Diana er zaterdagochtend tegenaan. Dat doet ze overigens volgens een vaste routine en met een goede voorbereiding: "Met een plan kan je afwijken. Zonder plan ga je alle kanten op. Zo weet ik welke kant ik op ga. Het moet ook leuk zijn, dus je gaat ook een gesprek met je gasten aan."

Super om bij @funx te zijn

Geplaatst door Diana Matroos op zondag 6 maart 2016
Ster advertentie
Ster advertentie