FunX

Dio's nieuwe EP 'Venus': "Het is een ode aan de vrouw"

  1. Newschevron right
  2. Dio's nieuwe EP 'Venus': "Het is een ode aan de vrouw"

Dio's nieuwe EP Venus is een ode aan de vrouw. Dat vertelde hij vanmorgen aan Fernando in Start. "Blijkbaar moest ik een aantal dingen van me afschrijven en speelden er een paar dingen in mijn hoofd. Ik ben altijd eerlijk in m'n muziek en dit is het resultaat ervan."

Dio had eigenlijk geen plan toen hij deze EP maakte. De rapper heeft een selectie van de tracks gemaakt die hij het tofst vindt. "Daar kwam dit uit. En hetgeen wat deze nummers allemaal verbindt, is de liefde."

Venus

Venus heeft verschillende betekenissen en dat is juist de reden dat Dio de EP zo heeft genoemd. "Het staat voor de liefde, godin van de liefde en het planeet waar vrouwen vandaan zouden komen. Mijn EP is gewoon een grote ode aan de vrouw en dan is Venus toch wel echt een geschikte naam ervoor."

Dio's favorietje op zijn nieuwe EP is toch wel het nummer waarin hij het heeft over onder andere bindingsangst. Hierin uit hij namelijk zijn gevoel en kijk op de liefde.

"Is de jacht leuker dan de vangst? Is de droom beter dan de kans?"

volwassen

De muziek die Dio tegenwoordig uitbrengt is volwassener dan ooit. Zo legt hij het uit. "In Dom, Lomp en Famous hoor je een jonge, hongerige Dio die niet kon wachten om zichzelf te bewijzen. Nu zit ik in een hele andere en meer volwassen fase waarin ik rustiger en zelfverzekerder ben. Ik neem je mee door allerlei fases in mijn leven."

Venus is vanaf aankomende vrijdag over te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie