Artiest

Dio

  1. Musicchevron right
  2. FunX Artistschevron right
  3. Dio
Dio is een Amsterdamse rapper die in 2008 op zijn album Rock & Roll verrast met de single: 'Het Is Je Boy'. Een nummer dat hij samen met de Amsterdamse indierockband Voicst maakt.

Rapper Dio wordt geboren als Diorno Braaf op 31 mei 1988 in Amsterdam. Diorno groeit op zonder vader, heeft wel een thuis, maar leeft op straat.

Probleemkind

Hij wordt snel bestempeld als probleemkind. Scholen zien hem liever gaan dan komen. Dio belandt uiteindelijk op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen.

Rappen

Het gelukkige antwoord op zijn probleemjeugd vindt Dio in de muziek. In 2004 begint hij, beïnvloed door Biggie, Jay-Z en Eminem, met rappen.

Dubbel D

Dio ontmoet Darryl en samen vormen ze de formatie Dubbel D, ze scoren een internet hit met het nummer 'Minderjarig' en touren samen door het land langs diverse podia en discotheken.

Wartaal

Na 2 jaar Dubbel D is de magie over. Dio trekt zich terug en duikt in verschillende nieuwe projecten o.a. met Re-Verse, The Opposites, The PartySquad & Willie Wartaal.

Live-reputatie

Naast de hitsingles waar Dio op te horen is, geniet hij een snel groeiende live-reputatie. Zo staat hij in de finale van de Grolsch Grote Prijs 2008, waarin Dio de publieksprijs wint.

Het Is je Boy!

Dio switcht in zijn muziek tussen verschillende stijlen. Niet toevallig wordt het album Rock & Roll, dat in november 2008 verschijnt, begonnen met: 'Het Is je Boy!' Een nummer dat hij samen maakt met de Amsterdamse Indieband Voicst.

Gastbijdragen

Rock & Roll, komt uit op Top Notch, is met uitzondering van twee producties door Reverse, volledig geproduceerd door Big2 en bevat gastbijdragen van The Opposites, Sef, Sjaak en van De Jeugd van Tegenwoordig.

Dansen in Jou

Na een plek op Noorderslag 2010 mag Dio in 2012 opnieuw het festival in Groningen aandoen, deze keer met een volledige band achter zich en nog meer rock-'n-roll-gehalte dan ooit tevoren. Dat is terug te horen in de single die in maart 2012 uitgebracht wordt: 'Dansen in Jou'. Het nummer is geïnspireerd door de vuige rock van The Black Keys en vormt een voorbode van zijn aankomende nieuwe album.