FunX

Ariel Sharon: vredesduif of oorlogsmisdadiger?

  1. Newschevron right
  2. Ariel Sharon: vredesduif of oorlogsmisdadiger?
Was Ariel Sharon een vredesduif of een oorlogsmisdadiger? Zarayda sprak maandagavond in CritiX met jou over de overleden ex-premier van Israël en deed dat met de stelling: ‘Media zijn niet objectief genoeg over het handelen van Ariel Sharon.

"De media schetst een goed beeld van zowel de militaire als politieke carrière van Sharon," zei een luisteraar in CritiX. Ook sprak Zarayda met een man die het opvallend vond dat Sharon een 'man van vrede' genoemd werd in media: "terwijl we weten dat er in 1982 een massa-afslachting met duizenden doden heeft plaatsgevonden onder zijn leiding. Daar word ik lichtelijk misselijk van en dan druk ik me zwak uit."



Terrorist?
Spoken Word-artiest Stryder ziet dat er gemeten wordt met twee maten, aangezien Ariel Sharon moedig en af en toe omstreden wordt genoemd in de media. "Toen Osama Bin Laden overleed hoorde ik ook niemand zeggen dat hij moedig was," zegt de artiest in CritiX. Volgens Stryder is er alle bewijs dat Ariel Sharon persoonlijk verantwoordelijk is geweest voor een massaslachting in Libanon. "Hij heeft het mogelijk gemaakt dat christelijke Falangisten huis na huis afgingen, de mannen eruit haalden en vermoordden. Dat ging drie dagen door."

Ster advertentie
Ster advertentie