FunX

Zó kom je volgens een seks-expert niet te snel klaar: "Niet denken aan je schoonmoeder"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Zó kom je volgens een seks-expert niet te snel klaar: "Niet denken aan je schoonmoeder"

De vraag die velen hebben, maar misschien niet altijd durven te stellen: hoe zorg je er nou voor dat je niet te snel klaarkomt? Die vraag werd ook gesteld tijdens de ochtendshow met radio-dj Fernando, waarin seks-expert Evelien Stallaart, bekend van Married at First Sight, antwoord gaf op deze vraag.

Orgasme

Evelien Stallaart is een expert op het gebied van seks en gaf daarom tijdens de ochtendshow antwoord op de vragen van een paar luisteraars. Eén van die vragen was hoe je kunt vermijden dat je te snel klaarkomt. Volgens de expert zijn er een heleboel mannen die kampen met hetzelfde probleem. De gemiddelde man komt volgens haar binnen vijf minuten klaar, maar het kan dus ook zo zijn dat je binnen een minuut al een orgasme bereikt. De expert zegt dat hier verschillende redenen voor kunnen zijn. Zo zou je erg gespannen kunnen zijn, maar kan het ook te maken hebben met dat je teveel in je hoofd zit en juist niet snel wil klaarkomen. "Het is opgebouwde spanning die je lijf zo snel mogelijk probeert los te laten. Het is daarom belangrijk om te kijken waarom je die spanning hebt."

Te snel klaarkomen

Toch kun je hier volgens Evelien wel iets aandoen. "Je kunt de start-stopmethode gebruiken, die je kunt trainen. Je kunt ook een soort crème gebruiken die je geslachtsdeel verdooft. Het is dan wel belangrijk om dit niet op de geslachtsdelen van je partner te krijgen." Volgens de expert is het belangrijk om op je ademhaling te letten. "Dan komt je lijf tot rust en ben je ook afgeleid van de angst om te snel klaar te komen." De tip om aan je schoonmoeder te denken? Die kun je beter niet volgen. "Dan ben je waarschijnlijk meteen je erectie kwijt", zegt Evelien.

Ster advertentie
Ster advertentie