FunX

Steven Brunswijk over open relaties: "Het is spannend en leuk"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Steven Brunswijk over open relaties: "Het is spannend en leuk"

In een nieuwe aflevering van It's Complicated neemt Steven Brunswijk plaats op de bank bij Mahi en Jayh. Samen raken ze in een discussie over waarom er zoveel mensen vrijgezel zijn en wie er nu eigenlijk initiatief hoort te nemen op de eerste date. Ook vertelt Steven openhartig over zijn - soort van - open relatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Open vs monogame relatie

Steven werd vorig jaar uitgemaakt voor 'smerige vreemdganger' nadat hij zoenend met een andere vrouw werd gespot. Later legde hij uit dat hij en zijn vrouw een open relatie hebben en dus af en toe wel eens iets met iemand anders doen. Bij It's Complicated vertelt hij er meer over: "We hebben geen typisch standaard monogame relatie." Hoewel hij niet per se denkt dat een open relatie meteen een garantie voor succes is, is hij zelf wel te spreken over deze relatievorm: "Ik merk dat het spannend en leuk is."

Hij vraagt zichzelf aan of de mens wel gemaakt is voor een monogame relatie. "Stel je komt op je 25e samen met iemand en gaat op je 75e dood, dan heb je 50 jaar met dezelfde persoon gedeeld." Zelf ziet hij dat niet zitten. "Je moet je voorstellen dat je in een snoepwinkel werkt en je alleen maar zure beertjes kan eten, terwijl door de jaren heen allerlei andere lekkere snoepjes worden aangevuld. Dan zit jij nog steeds met die zure beertjes."

Ster advertentie
Ster advertentie